Politiker på gårdsbesök i Nynäshamn

Birgitta och Henrik Carlsson välkomnade i går Patrik Isestad (S, kommunalpolitiker Nynäshamn) och Serkan Köse (S, riksdagsledamot) till Kängsta Naturbruk i Nynäshamn.

Gården drivs sedan sex generationer tillbaka och omfattar 200 hektar, med huvudsaklig inriktning mot nötköttsproduktion, skogsbruk och gårdsförsäljning av lokala produkter. För fem år sedan avslutade Birgitta Carlsson sin bana inom dansen och jobbar sedan dess heltid inom företaget, utöver sitt uppdrag som styrelseledamot i LRF Mälardalen.
 
Diskussionerna under dagen handlade om att våga satsa på jobb inom den gröna sektorn, olika perspektiv på samhällsplanering för en hållbar utveckling, villkor för livsmedelsförsörjning och beredskap för ett ändrat klimat och en förändrad omvärld.

– Vi skickade med vårt perspektiv som företagare och de erfarenheter vi haft av att stötta bl.a. praktikanter, säger Birgitta Carlsson.

Serkan Köse, Birgitta Carlsson, Patrik Isestad, Henrik Carlsson.

Det känns roligt med engagemang för de gröna näringarna på både lokal och riksnivå. Diskussionerna om våra medlemmars villkor och konkurrenskraft samt om de gröna näringarna som en möjlighet för integration och att få ut fler personer i arbete känns viktiga och är något som vi kommer att prata vidare kring, säger Birgitta Carlsson. Hon tillägger att de gröna näringarna är en viktig del av en hållbar utveckling och medger en oerhörd bredd i möjliga satsningar och arbetstillfällen.
 
Något som besöket visade, berättar Birgitta Carlsson, är att det går att hitta samtalsparter och göra skillnad lokalt.

– Många politiker vill att vi hör av oss och diskuterar och där har våra förtroendevalda i kommungrupperna en viktig roll, sammanfattar Birgitta.