Storslam till Vikbolandet

Tre mottagare av silvernålar
Tre värdiga mottagare av silvernålarna Lennart Ekman, Bengt Wessén och Magnus Johnsson.

Årets lokalavdelning och ett par silvernålar. Det fick vikbolänningarna med sig hem efter årets regionstämma på Mantorpstravet. Det var mycket värme och många applåder när folrörelsen och våra förtroendevalda uppmärksammades.

Med utmärkelsen Årets lokalavdelning uppmärksammas Östra Ny- Å- Rönö för ett brett utbud av aktiviteter som lockar många olika medlemskategorier och åldrar. 

Lokalavdelningen berättade att de under året genomfört olika aktiviteter med träffar/ sammankomster av olika slag som fungerar för flertalet av våra medlemmar. De arbetar för att ge möjligheter till att träffas, genomföra utbildningar och utbyta erfarenheter och diskutera i trevlig gemenskap.

Silvernålar delades i år ut till:

Bengt Wessén, Östra Ny- Å- Rönö har varit verksam i avdelningen sedan år 2000 som sekreterare. Han kännetecknas av noggrannhet, trygghet och ett gott kamratskap som bidragit till lokalavdelningens framdrift. Han bidrar även med ett starkt engagemang för hembygden.

Magnus Johnsson, Östra Ny- Å- Rönö , har varit en uppskattad ordförande fram till 2022. Han har föredömligt i positiv anda öppnat och visat sin gård för politiker, tjänstepersoner och andra för att beskriva och visa lantbrukets förutsättningar.

Lennart Ekman, LRF Norrköping, har varit verksam sedan 1998 i LRF Norrköping liksom i kommungruppen som ordförande. Han beskrivs som en riktig eldsjäl och inspiratör inom de gröna näringarna och är ett fantastiskt föredöme för förtroendevalda och företagare i LRF genom att driva näringens frågor.  

Årets ungdomsstipendiat är Jonas Berginger, Stärnorp för sitt engagemang i LRF-ungdom som talesperson med ungdomens perspektiv och framtidstro. Jonas är även en god förebild för andra unga företagare i de gröna näringarna.

Länsstyrelsen passade även på att dela ut pris till årets greppa-företagare till Emil Eriksson, Linghem.