Roligt med fysisk stämma igen

LRF Ungdomen från Dalarna, Gävleborg och Mälardalen på riksstämman 2023

Att det var roligt med fysisk stämma igen konstaterar Johan Persson, ordförande för LRF Ungdomen Gävleborg, efter två dagars riksstämma.

Från Gävleborg deltog Johan och David Eriksson. Lite extra roligt och intressant var det för David för det var hans första stämma med LRF Ungdomen. Väldigt roligt och lärorikt, sammanfattar David.

– Det var roligt med fysisk stämma igen, och det märktes att det varit uppehåll för det var lite trevande start på motionsgenomgången. Men det blev bättre fart dag två då vi var lite mera uppvärmda, säger Johan Persson.

Under stämman tackade ledamoten i riksstyrelsen Anton Öhrlund för sig och lämnar styrelsen efter många år.

– Anton har varit en klippa i sitt arbete i styrelsen och man kan ju inte sluta inspireras av honom. Vilken energi och kunskap han har! När Anton tackades av så var det inte ett torrt öga i rummet och det kommer jag komma ihåg från denna stämma.

Johan berättar vidare att Mathilda Ólafsdóttir blev vald till riksstyrelsen på ett fyllnadsval på ett år och han tycker att det ska bli roligt att lära känna henne framöver. Vidare tackade Gustav Grahn för sig efter fyra år i valberedningen.

Riksstämman hölls på Sånga hotell & konferens utanför Stockholm. Fullmäktige, styrelse, valberedning och gäster från hela Sverige samlades för att behandla 10 inkomna motioner att behandla, arbetsordning och sakpolitiska program mm.