Svenska folket hyllar mjölkbönder: Tack för allt ni gör! 

Guldmedaljen i medier 2024

Guldmedaljutdelningen på Stockholms slott, den 15 april, var en sann hyllning till mjölkbönderna som levererat mjölk i toppklass under 23 år. Nu fortsätter hyllningarna strömma in via sociala medier. 

– Det är otroligt kul att se det enorma stödet som våra svenska mjölkföretagare har av både kungligheter, statsråd och det svenska folket, säger LRF Mjölks chef Peter Kofoed. 

“Fantastisk prestation” 

“Beundransvärt!” 

“Ett yrke som behöver mer uppskattning” 

“Så bra att de får den uppskattning de förtjänar” 

“Hurra hurra för medaljörerna och alla andra mjölkbönder” 

“Tur ni finns” 

“All respekt” 

“Ett livsviktigt yrke” 

“Ett stort TACK till er, för allt jobb ni gör” 

“Vi ska vara så stolta över våra bönder” 

Det är några av tusentals kommentarer på olika forum. Men även Kronprinsessan hyllas för sitt fina tal där hon konstaterade att mjölkbonde inte bara är ett vanligt yrke, det är ett kall. “Med dessa utmärkelser hoppas jag att ni känner hur uppskattat ert viktiga arbete är”, avslutade H.K.H Kronprinsessan. 

Även landsbygdsminister Peter Kullgren ställde sig i hyllningskören både genom sitt tal och på sina sociala medier. 

“Tack till alla er som tog emot LRF Mjölks guldmedalj. Ni är en tillgång för vårt land och en stolthet för hela er yrkeskår”, skrev han och avslutade med en hyllning till alla Sveriges mjölkföretagare. 

“Bakom varje glas mjölk, varje skiva ost, finns bönder som med möda, kärlek och omsorg ger oss detta fantastiska livsmedel. Deras passion för sina djur och sitt skrå är grundstenen i mjölkproduktion. Vi är skyldiga dem stor tacksamhet.” 

– Det är fantastiskt vilka fina ord och hyllningar till våra mjölkbönder som kommer från så många. Det här stärker oss i arbetet med för att fler ser det fantastiska i att driva en mjölkgård och ta hand om djur. Jag hoppas att varenda mjölkbonde tar till sig av dessa hyllningar, säger Peter Kofoed, chef för LRF Mjölk.  

Här kan du läsa artiklar om Guldmedaljen 2024 

Lantbruksmedia 

 

Lokalmedia