Uppsala Årets Ungdomsregion 2022

LRF Ungdomen Uppsala Årets Region

Vid riksstämman som avslutades i dag fick LRF Ungdomen i Uppsala utmärkelsen Årets Region.

– Årets riksstämma innehöll många bra motioner och diskussioner, men för Uppsalas del var höjdpunkten helt klart den fina utmärkelsen. Vi är otroligt glada och tacksamma för denna fina utmärkelse, säger Lovisa Grandin, ordförande för LRF Ungdomen i Uppsala.

– Att blir årets region har varit ett mål och en motivation för oss under en längre tid. Verksamhetsåret 2022 är ett år vi är väldigt stolta och glada över, vilket gör att de känns extra kul att då får denna fina utmärkelse för det. Våra medlemmar har visa ett stort intresse och uppskattning för våra anordnade aktiviteter. Detta är vår drivkraft!

Motiveringen: "Årets vinnare har en välfylld verksamhetsberättelse, och har under 2022 hunnit med många aktiviteter av olika slag. Regionen har anordnat studiebesök i hemregionen och på andra platser runt om i landet. Man har hållit styckningskurs, buggkurs och bjudit in ungdomspolitiker och medlemmar till en debattkväll om de gröna näringarna. Därutöver har man vid flera tillfällen besökt skolor och andra evenemang för att berätta om LRF Ungdomen, om utbildning och karriär inom våra näringar samt om svensk livsmedelsproduktion. För detta arbete, som ger ett brett utbud av aktiviteter för medlemmarna samt ökar kunskapen om såväl LRF Ungdomen som svenskt lantbruk, vill vi tilldela årets utmärkelse till LRF Ungdomen Uppsala."

Riksstämman hölls på Sånga hotell & konferens utanför Stockholm. Fullmäktige, styrelse, valberedning och gäster från hela Sverige samlades för att behandla 10 inkomna motioner att behandla, arbetsordning och sakpolitiska program mm.