Utmärkelser till förtroendevalda och företagare på Gotland

Silvernålar
Silvernålar tilldelades Johan Bolin, Eskelhem, Per Olofsson, Vänge och Niclas Runesson, Garda.

Varje år delar LRF Gotland ut ett antal priser på regionstämman för att uppmärksamma företagare och förtroendevalda i regionen. Grattis säger vi till de här glada och välförtjänta pristagarna!

Silvernålar

Johan Bolin, Eskelhem

Motiveringen lyder: Johans glädje och skratt smittar av sig så att fler engagerar sig. Han har ett starkt oegennyttigt engagemang, som sträcker sig långt utöver det man kan förvänta sig, oavsett om det handlar om äganderättsliga, skogliga eller gröna frågor. För sitt arbete tilldelas Johan silvernålen. 

Niclas Runesson, Garda

Motiveringen lyder: Med ett stort hjärta och en enorm trygghet har Niclas bistått med extraordinära insatser som kriskontakt. Han har ett mångårigt engagemang som förtroendevald inom LRF. Genom sin tillitsfulla personlighet och lugn är han ett riktigt föredöme. För sitt arbete tilldelas Niclas silvernålen. 

Per Olofsson, Vänge

Motiveringen lyder: Per är alltid närvarande. Han brinner för både branschen och bygden. Oavsett om frågorna gäller socknen, lokalavdelningen, kommundel Öst eller branschkollegor är han driven och engagerad på ett inkluderande och förtroendeingivande sätt. För sitt arbete tilldelas Per silvernålen. 

Årets lokalavdelning - Gothem

Motiveringen lyder: Temat för årets LRF-avdelning är ”Ett LRF för alla”. Verksamheten i Gothem har en fantastisk bredd och innehåller verkligen något för alla. Här är det många deltagare på de anordnade aktiviteterna och man samarbetar med andra, till exempel sockenföreningen. 

Markus Karlsson, Kaj Wahlgren och Jan Näslund representerade Gothem som fick ta emot utmärkelsen Årets lokalavdelning.

Årets Tumme Upp: Stenkyrka-Lummelunda och Tingstäde-Martebo

Motiveringen lyder: Årets Tumme Upp ges till två lokalavdelningar som i ett antal år samarbetat föredömligt kring aktiviteter. De har en bred verksamhet där de turas om att anordna aktiviteter och bjuder alltid in varandra. De är föredömen och väl värda att sneglas på för inspiration. 

Andreas Sorby, Stenkyrka, Johan Andersson, Martebo, Göran Gustafsson, Stenkyrka och Anita Pettersson, Stenkyrka

Guldkammen till Helene Lindberg, Lokrume

Motiveringen lyder: Med sitt stora intresse för lantbruk och föreningsliv delar hon med sig av sin kunskap och erfarenhet till ungdomar i branschen. Hon har inte bara ett vasst öga för djuren utan också en stor förmåga att se, stötta och engagera andra. Det gör henne till en god förebild och någon för oss i LRF Ungdomen att se upp till. 

Årets uppmuntran - Kornboden

Kornboden är tappra kämpar som fortfarande håller liv i sina torsdagsträffar. Många kaffekoppar har skramlat och mycket har blivit sagt och gjort. Sammankomsten ses som viktig för bygden, både ur socialt och omsorgsperspektiv. Fortsätt att ses och inspirera gärna fler att göra detsamma. 

Bilder på pristagare

Årets lokalavdelning på Gotland

Markus Karlsson, Kaj Wahlgren och Jan Näslund representerade Gothem som fick ta emot utmärkelsen Årets lokalavdelning.

Tumme upp 2024

Andreas Sorby, Stenkyrka, Johan Andersson, Martebo, Göran Gustafsson, Stenkyrka och Anita Pettersson, Stenkyrka tog emot utmärkelsen Tumme Upp.

Guldkammen 2024

Helene Lindberg, Lokrume, tilldelades guldkammen. Hon tog också emot utmärkelsen Årets uppmuntran som gick till Kornboden.