Välkommen Gnosjö kommungrupp

Gnosjö kommungrupp
Fr.v: Isak Nilsson, Christer Lidh, Mats Ingvarsson och Josef Hammarsand. Och i styrelsen ingår också Christian Lundgren och Johan Malm.

Nu sjuder det i Gnosjö! Kommungruppen har återuppstått efter sin törnrosasömn och nye ordföranden Isak Nilsson berättar att det är ett bra gäng från de tre lokalavdelningarna som har kavlat upp ärmarna lite extra. 

De sista åren har aktiva i de tre lokalavdelningarna Åsenhöga-Gnosjö, Kävsjö och Kulltorp pratat om att man borde gå ihop. Sagt och gjort, processen mot att bilda Gnosjö kommungrupp gick smidigt, man kom bra överens och alla var väldigt positiva till utvecklingen. I februari hölls mötet där man formellt beslutade att bilda kommungruppen.  

– Det känns bra så här långt. Det blir en liten nystart, dessutom består den här gruppen av lite nya styrelserepresentanter som känns väldigt engagerade och intresserade av att bidra, säger nytillträdde ordföranden Isak Nilsson. 

Isak Nilsson har suttit i styrelsen för Åsenhöga-Gnosjö i många år och flera runt honom tyckte att han skulle passa bra som kommungruppsordförande. Så blev det, med stöttning från ett bra gäng i styrelsen ser han nu fram emot att dels kunna erbjuda medlemmarna ännu fler aktiviteter än vad som tidigare var möjligt, dels ta sig an påverkansarbetet och dialogen med kommunen på ett annat sätt.   

Gnosjö är en skogs- och småbrukarbygd. Det finns knappt någon heltidslantbrukare och inte någon mjölkproducent. Här är det glesbygd i ordets rätta bemärkelse, och livsmedelsproduktionen karakteriseras verkligen av småskalighet. På senare år har det börjat hända lite när det kommer till arbetet mot konsument, med Reko-ring och gårdsrundan som exempel.  

Gnosjö innefattas av det nybildade vargreviret, så den frågan lär kommungruppen få på sitt bord även om vargens vara eller icke vara inte ligger i kommunens händer. Annars är det de klassiska LRF-frågorna om hållbarhet, livsmedelsförsörjning och annat som kommungruppen ska arbeta med. Just arbetet gentemot kommunen är ju något nytt jämfört med lokalavdelningarnas verksamhet. 

– Det blir en liten utmaning för oss. Vi ska försöka göra det så bra som möjligt och försöka vara smarta och ta mycket hjälp av LRF regionalt i många frågor, säger Isak Nilsson.