Våra affärsverksamheter varierar i sin natur, men de delar alla ett gemensamt mål – att generera nytta för LRFs medlemmar. Detta innebär att företagen erbjuder högkvalitativa tjänster samtidigt som de genererar vinst för att skapa ännu mer värde för medlemskapet.

Till sidomenyn

LRF Media

LRF Media är mediehuset som förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. Med journalistik och innovation skapar LRF Media innehåll som gör nytta och nya affärsmöjligheter för det gröna näringslivet. 

Med varumärken som ATLLandLand LantbrukLand SkogsbrukLantmannenAgfoSkira, Ehandel, Ehandel GrowthInfluens.seShowroom, Brath och Brid når LRF Media ut till över en miljon människor i Sverige.

Alla LRFs huvudmedlemmar får tidningarna Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk som en förmån i sitt medlemskap.

LRF Media
Till sidomenyn

LRF Samköp

LRF Samköp samlar köpkraften hos Sveriges gröna näringar för att göra avtal med leverantörer som har relevanta produkter och tjänster. Och ju mer rabatterna används, desto fler och bättre avtal kan man göra. Så genom att utnyttja rabatterna kan man säga att medlemmarna förutom att göra bra affärer också hjälper alla andra LRF-medlemmar till enklare och lönsammare inköp. Avtalen finansieras helt av leverantörerna, LRF Samköps kostnader betalas inte med medlemsavgifter. 

LRF Samköp
Till sidomenyn

Sånga-Säby Hotell & Konferens

Sånga-Säby Hotell & Konferens bedriver hotell- och konferensverksamhet i Svartsjö på Ekerö. Bolagets vision är att Sånga ska vara platsen för makalösa möten, upplevelser och unikt mathantverk med jordnära service i samspel med skogen, jorden, vattnet och djuren. 

Bolagets värdegrund utgår ifrån orden äkta, upplevelser och tillsammans, som med visionen skapar en plats att längta tillbaka till. Hotellet har en restaurang för sällskap upp till 250 gäster, ett flertal konferenslokaler och 143 hotellrum med 260 sängplatser i naturskön miljö. 

Sånga-Säby Hotell & Konferens
Till sidomenyn

Sigill Kvalitetssystem

Sigill Kvalitetssystem utvecklar och förvaltar IP-standarden, den ledande svenska oberoende standarden för certifiering av mat och blommor. Syftet är att underlätta handel för företag inom de gröna näringarna. Miljömärkningen Svenskt Sigill ägs av Sigill Kvalitetssystem 

Utvecklingen av regelverken görs tillsammans med intressenterna; primärproducenter, dagligvaruhandel, grossister, konsumenter och experter. Kriterierna i regelverken beskriver hur en trygg och hållbar produktion av livsmedel och blommor ska gå till. 

Idag är nästan 4 000 företag i Sverige, Norge, Danmark och Finland certifierade enligt IP-standarden, vilket gör dem till trygga, leverantörer med hög trovärdighet. För många företag är certifiering enligt en oberoende tredjepartsstandard en stark konkurrensfördel och i vissa fall ett krav för att kunna exportera sina produkter. 

Svenskt sigill
Till sidomenyn

LRF Ventures

LRF Ventures är en engagerad investerare med rötter i jord och skog vars övertygelse är att nytänkande startups som vågar utmana med smarta, kreativa och skalbara lösningar spelar en avgörande roll för att skapa tillväxt och lönsamhet i svenskt jord- och skogsbruk. Ett välmående jord- och skogsbruk är även grunden i utvecklingen av ett hållbart samhälle. Här kan LRF Ventures bidra med kapital, relevant expertis och nätverk.

LRF Ventures drivs av LRF och är ett viktigt verktyg i arbetet med att nå LRFs strategiska mål och hållbarhetsmål samt för att generera avkastning som finansierar LRFs medlemsnära verksamhet.

LRF Ventures
Till sidomenyn

Från Sverige

Initiativet till den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige kommer från LRF (Lantbrukarnas Riksförbund), Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB.

Från Sverige
Till sidomenyn

Tillväxtbolaget

Tillväxtbolaget ägs av LRF, Lantmännen, HKScan, Växa och Svensk Mjölk. Syftet med bolaget är att göra satsningar på modern svensk livsmedelsproduktion genom utlåning till hållbara investeringar på gårdsnivå. På så sätt är bidrar man till hållbarhet och kvalitetsförbättringar i hela livsmedelskedjan och fyller marknadsgapet i svensk livsmedelsproduktion.

Tillväxtbolaget
Till sidomenyn

Ludvig & Co

Med lokal närvaro och personlig service ​erbjuder Ludvig & Co Sveriges småföretagare och privatpersoner trygghet och ​enkelhet genom värdeskapande rådgivning och tjänster inom ekonomi, ​juridik och fastigheter. Ludvig & Co ägs till 75% av Altor Funds och till 25% av Lantbrukarnas Riksförbund. 

Ludvig & Co
Senast uppdaterad: 2024-05-24