
Lamm
LRFs satsning på svensk lammproduktion fortsätter. Målet är att öka lönsamheten på gårdsnivå genom att den svenska matmarknaden ökar i värde.
Lamm
Svensk lammproduktion – en framtidsnäring
Med utgångspunkt i den stora potential som finns för svenskt lammkött tittar branschen på hur man kan göra något för att öka kvaliteten på det svenska lammköttet.
Det handlar till stor del om att hitta verktyg för att få fram en bra kvalitet som tilltalar handel och konsumenter. Lammproduktionen i Sverige är väldigt spridd, bland annat genom en stor variation i storleken på gårdarna, raser och uppfödningsmodeller något som resulterar i olika kvaliteter.
Här kan du ladda ner broschyren "Korta fakta om svensk lammproduktion" som ger dig en snabb och konkret inblick i den svenska nötköttsuppfödningen och dess konkurrensvillkor i EU och på den globala marknaden.
LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.