Eventet var ett regionalt initiativ och finansierades av projektet Tänk om, med syfte att testa ett nytt grepp. Förhoppningen är att inspirera övriga regioner till att testa detta nya spännande koncept.

- Att kommunicera med sin målgrupp på riktigt genom att prata, lyssna och göra saker tillsammans känns så roligt och befriande, säger Anna Ross, kommunikatör inom Tänk om.

Under kvällen berättade Gustav om de lokala råvarorna som tillagades och som sedan avnjöts tillsammans. Alla som var på plats delade också med sig av olika tips på några av deras favoriträtter i vardagen, och det sam-talades mycket om fördelarna med att välja svenskt när det kommer till klimatet, miljön och hälsan.

- Ett sånt här event betyder väldigt mycket för mig då det visar på att man faktiskt jobbar för att lyfta den svenska maten och dem lokala råvarorna. Något som jag tycker är jätteviktigt, säger bloggaren och YouTube-profilen Elin Lewenhaupt, som själv deltog.

Eventet anordnades i en stämningsfull miljö på Stora Björkudden utanför Lekeryd, och förutom härliga människor och god mat bjöd sensommar-kvällen på både sol och regn som resulterade i en fantastisk regnbåge över åkern.