LRF Ungdomen i Sydost medverkar på olika arrangemang, ordnar studiebesök och mycket annat. Målet är att ett medlemskap i LRF Ungdomen Sydost är att det ska upplevas som kul, utvecklande och vara en god investering för framtiden. Vill du engagera dig, ta kontakt med någon i styrelsen. Du kan också läsa mer på LRF Ungdomens rikssida

Vi finns på facebook

Gilla oss på facebook där du kan läsa om våra aktiviteter och vår vardag samt ge oss tips och förslag!

Kontakt

Styrelsen 2022 består av: Erika Henriksson Ordförande, Ronja Björkqvist, vice ordförande, Håkan Petersson, Mattias Claesson, Stina Kristiansson, Emil Ivansson, Martin Jakobsson och Tony Andersson.

Här hittar du kontaktuppgifter till oss: LRF Ungdomen styrelseledamöter 

Aktuellt april-september 2022:

Under året har vi i LRF Ungdomen Sydost fokuserat på att sprida ut våra aktiviteter över hela regionen och vi har satsat på aktiviteter för alla djurslag. Nytt för i år är studiebesök på en fårgård, en hästaktivitet och en jaktaktivitet. Vi har också satsat på att ta fram en ny broschyr som visar hur stort Sydostområdet är och vad gör i LRF Ungdomen. Den kommer vi att använda på olika aktiviteter.

Sociala medier: Vi har varit aktiva på sociala medier med inlägg om självförsörjning och bondens betydelse för samhället. Vi har också medverkat i filmer tillsammans med LRF Ungdomens riksstyrelse där vi har bytt vardag med influensern Clara Henry!!! I filmerna blev Clara coachad av vår ordförande Erika Henriksson i hur det är att arbeta på en mjölkgård! Så roligt!

Premieelevstipendium: Varje år utser LRF Ungdomsregionerna i hela landet en avgångselev inom det gröna näringslivet som utmärkt sig och som då tilldelas LRF Ungdomens stipendium på en tredagarskurs i ledarskap och företagande på Sånga-Säby. Den 10 juni var Tony Andersson, ledamot i LRF Ungdomen Sydosts styrelse på plats på Blekinge Naturbrukdgymnasium för att dela ut stipendiet. I år var det Nellie Svensson Persson som valdes ut av styrelsen.
Ett utdrag ur nomineringen: ”Nellie har ett brinnande intresse för de gröna näringarna och har under sin studietid visat ett mycket gott handlag inom djurhållning och entreprenörskap med ett stort intresse för naturkunskap, biologi och ekologi med en god framtidstro inom de gröna näringarna.” Grattis säger vi!

Övningsskytte ger färdighet: Söndagen den 18 september anordnade vi en skyttebiograf på Norraby Skytte & Event. Först gick instruktörerna igenom säkerhet och även tips för att det skulle gå bra under eftermiddagen. Deltagarna var supernöjda och sa att de hade fått upp intresset för jakt på vildsvin och även övat upp färdigheten i skyttet.

Aktiviteter på gång:

Skadeförebyggande träning för häst, Kalmar hästcenter. 25/9.Clinic om skadeförebyggande träning för häst, oavsett inriktningsgren. Klinikens experter delar med sig av sina tanka och ideer om hur vi förebygger skador och håller våra hästar friska. 

Välkommen på årsmöte med LRF Ungdomarna i Sydost: På lördagen den 26 november bjuder LRF Ungdomen i Sydost in till årsmöte på Björketorps gård i Blekinge! En kväll som kommer att bjuda på möjligheter till påverkan, umgänge och god mat. Kom och ha kul!  Håll utkik på LRF Ungdomen Sydosts Facebook-sida för mer info!

Aktuellt jan-mars 2022:

LRF Ungdomens riksstämma: Till riksstämman som anordnades den 2 mars hade vi från Sydost med en motion ”Viltskador” där det beslutades att bifalla motionen och uppdra åt LRF Ungdomens riksstyrelse att skicka en ny motion med motionens intentioner, till LRFs riksförbundsstämma.

Den 20 mars anordnades ett studiebesök på Rummelrums Gård i Gamleby. Ett mycket intressant besök, men bra input och fiffiga lösningar som inspirerade.

Vi har ett spännande verksamhetsår framför, mängder av aktiviteter planeras för dig som medlem! Gilla oss på facebook där du kan läsa om våra aktiviteter och vår vardag samt ge oss tips och förslag!

 

Läs mer om verksamhetsåret 2021 och träffa styrelserepresentanterna i denna artikel!

 

Styrelseprotokoll

Protokoll från LRF Ungdomens styrelsemöten i Sydost kan du få tillgång till genom att kontakta Sarah Ejermark tel. 010-184 45 05

Kontakt

Sarah Ejermark, Regional kommunikatör. Press Jkpg & Sydost. Redig Mat med ICA Maxi, LRF Ungdomen Sydost
Telefon: 010-184 45 05
E-post: sarah.ejermark@lrf.se