Äntligen har våren anlänt!

Pontus Widell, 2023
Anders Claesson, vice ordförande LRF Halland. Foto: Pontus Widell.

KRÖNIKA: Vi närmar oss en av årets höjdpunkter – Riksförbundsstämman. Detta ger möjlighet till nätverkande och framförallt att vara delaktig i och påverka beslut. En annan höjdpunkt är att våren äntligen har anlänt, med allt vad det innebär.

Äntligen har våren anlänt! Kanske senare än vanligt, men tänker jag tillbaka när jag var liten var det inget konstigt att vårbruket var i maj. Det är nu den hektiska perioden för lantbruket börjar, med allt vad det innebär med betessläpp och vallskördar.

I år provade vi ett nytt sätt att ha vår regionsstämma på vilket verkar ha varit uppskattat. Ni är alltid välkomna med förslag på hur vi kan förbättra denna viktiga demokratiska process. 

Vi närmare oss snart Riksförbundsstämman som jag ser som en av årets höjdpunkter. Man får möjlighet att bredda sitt nätverk bland andra förtroendevalda, men fram för allt vara delaktig i de beslut som tas och bevaka våra motioner. På årets stämma ligger ett förslag på nya stadgar, går detta igenom närmar vi oss slutet på Framtidens folkrörelse och då blir det mest troligt en extrastämma i Halland för att anta de nya stadgarna för att inte tappa fart i detta arbete.

Läs mer om regionstämman och ta del av de motioner som blev riksmotioner.
Vad hände på LRF Hallands regionstämma 2024?

Här kan du läsa om Riksförbundsstämman 2024 och ta del av stämmoboken som innehåller motionerna.


Anders Claesson

vice ordförande LRF Halland