Borås kommungrupp och LRF Ungdomen Sjuhärad på beredskapsmässa

Borås kommungruppberedskap
Fr vänster Ruben Enochsson, Vilgot Johansson samt Göran Andersson. Foto: Clara Hyltbäck.

På Brämhults gård genomfördes en beredskapsmässa förra veckan. På mässan fanns organisationer och företag som bland annat pratade om hemberedskap samt föreläsningar med koppling till beredskap.

LRFs kommungrupp i Borås och LRF Ungdomen Sjuhärad, var förra veckan med på en beredskapsmässa som anordnades på Brämhults gård av Leader Sjuhärad. På mässan deltog olika organisationer och företag som pratade och sålde varor med koppling till hemberedskap. De visade också upp vad de kunde bidra med vid kris eller krig. På mässan fanns det också möjlighet för deltagarna att lyssna på föreläsningar med koppling till beredskap.

LRF visade upp ett elverk och en gödseltunna med munstycken som används vid exempelvis skogsbränder och pratade om beredskap vid kris eller krig. De bjöd besökarna på närproducerad morotskaka och pratade om den svenska självförsörjningen och vikten av en fungerande livsmedelskedja oavsett om det är freds eller krigstid.

Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se 
076-836 81 00

Borås kommungruppberedskap 2
LRF visade upp ett elverk och en gödseltunna med munstycken som används vid exempelvis skogsbränder. Foto: Clara Hyltbäck.