Fullmatade gårdsrundor under september! Välkomna ut!

Gårdsrundor 2023

September månad bjuder på härliga gårdsbutiksrundor i Småland, Blekinge och på Öland. Boka in datumen redan nu! Här finns alla gårdsrundorna sammanställda så du lätt kan hitta ut! Smaklig spis!

Matlust & Växtkraft - Blekinge

Har du varit i Blekinge på höstkanten? Om inte så är det dags för ett besök den 9 - 10 september, då Blekinge smakar extra mycket. Som allra mustigast är det under Gårdsbutiksrundan när Blekinges producenter och butiker öppnar upp och bjuder in. Det vill du inte missa! Få lite feeling redan nu genom att besöka Blekinge med smakupplevelserna som mål tills det är dags för Gårdsbutiksrundan 2023 i mitten av september. Ladda ner kartan här - Gårdsbutiksrundan 2023

MAT 2023 - Småland (Växjö)

Den 8 - 9 september möts besökare och producenter på en Matmarknad på Teatertorget i Växjö för att uppleva, smaka, inspireras och hylla de lokala odlarna och den hållbara måltiden. Den 16–17 september är också den populära MAT-rundan tillbaka och för branschfolk blir det även Kunskapsdagar med intressanta talare. Närproducerad mat har aldrig varit viktigare. Välkommen.

Gårdsrundan 2023 - Småland (Jönköping)

Gårdsrundan anordnas nu för tredje året i rad efter förra årets succé med över 13 000 besökare. I år hoppas vi slå nya besöksrekord. Den 9-10 september 2023 anordnas Gårdsrundan med syftet att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka matproducenter, förädlare, öppna gårdar samt caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror. Ambitionen är att fler ska få kunskap om hur mat produceras i vårt län och upptäcka alla matpärlor i närområdet. 

Matrunda Kalmar län

Matrunda Kalmar län är till för alla matentusiaster, foodies och alla som är nyfikna på den lokala maten. Under den 9 - 10 september sluter gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden samman under initiativet Matrunda Kalmar län för att lyfta sig och sina lokala erbjudanden. Här hittar du närproducerade livsmedel direkt ifrån lokala producenter och mathantverkare i länet. Hitta dem via kartan nedan och njut av all det goda som finns här.