Grattis Lova Kjell, premieelev i Skåne!

Foto: Cicci Rätz Hagsell
Frida Lindström t.v, LRF Ungdomen Skånes regionstyrelse, delade ut stipendiet till Lova Kjell. Foto: Cicci Rätz Hagsell

Varje år får 21 elever vid Sveriges naturbruksgymnasier ett stipendium och utses till Årets Premieelev. Vinnarna blir inbjudna till en helg i november för att delta på en ledarskapsutbildning.

Stipendiet delades ut av LRF Ungdomen Skåne till Lova Kjell på Flyinge Hästsportgymnasium. Motiveringen löd såhär:

Lova har visat ett gott kamratskap, är ansvarstagande och respektfull. Under sina tre år har Lova genomfört sina studier på ett ansvarsfullt sätt och visat ett stort intresse för att arbeta inom den gröna näringen. Lova har fått flera fina vitsord från sin APL-platser och har arbetat extra på riksanläggningen Flyinge på helger och lov.

Hur känns det?

- Jag är väldigt glad över att ha fått stipendiet och blev väldigt överraskad när jag blev kontaktad. Det känns kul att få åka på kursen och ser fram emot att träffa alla andra som fått stipendiet. Sen självklart vill jag lära mig mycket under utbildningen. 

Vem är du?

- Jag gick gymnasiet på Flyinge hästsportsgymnasium och arbetar idag som hästskötare på Grevlunda i Viteby, ett jobb jag fick direkt efter studenten. Jag gjorde praktik där är glad över att jag får jobba med hästar som är mitt stora intresse, avslutar Lova.