Hallå där Christian Carlsson, ordförande i kommungruppen i Vetlanda

Christian Carlsson, Vetlanda

Vetlanda kommun har drygt 27 000 innevånare och omkring en fjärdedel av dem bor på landsbygden. Även här i kommunen indikerade början på sommaren att man hade ett katastrofår framför sig, men nu några månader senare är läget ändå under kontroll.

Christian Carlsson, sedan ett par år ordförande i Vetlandas kommungrupp, driver mjölkproduktion utanför Vetlanda och han berättar att den senaste tidens regn har räddat upp skördarna hyfsat för Vetlandabönderna, möjligen med undantag för de östra delarna av kommunen. 

I flera andra delar av Jönköpings län har sommaren 2023 inneburit en ny nivå av vargdiskussioner till följd av flera vargangrepp, men än så länge är det lugnt i Vetlanda på den fronten.  

– Vi har inte haft några bekräftade vargangrepp som jag känner till men det är väl bara en tidsfråga känns det ju som. Det ligger lite under ytan, vargen, säger Christian Carlsson.  

Kommungruppen träffade kommunledningen i våras och samarbetet med beslutsfattarna fungerar ganska bra. 

– De lyssnade på vad vi sa, sen vet man ju inte vad det blir sen.  

Kommungruppen i Vetlanda består av sex personer i olika åldrar. I början av sommaren var deras fokus av förklarliga skäl på hur torkan påverkade vardagen för Vetlandas LRF-medlemmar, men nu planeras nya aktiviteter för hösten. På önskelistan ligger en medlemsträff med Karl Hedin och någon aktivitet på temat hållbarhet.

– Kommer det någon fråga så får vi hugga på det men just nu har det varit lite stiltje, säger Christian Carlsson om sensommaren.    

Är du intresserad av att engagera dig i Vetlanda kommungrupp, kontakta gärna Christian Carlsson: brandemala@gmail.com, 070-5642714