I huvudet på två avgående styrelseledamöter

V23 patrik Ohlsson o anna Ramebäck

Brevväxling mellan Anna Ramebäck och Patrik Ohlsson efter senaste och sista styrelsemötet som ledamöter och ordförande i LRF Värmland. De samtalar både högt och lågt om bland annat föryngring, en uppgradering till batteridrift och joystick, motioner och om balkonghäng á la Waldorf & Statler i Mupparna.

Kära Patrik

Nu har vi gjort vårt sista styrelsemöte i LRF Värmland. Medelåldern på styrelsen kommer att sjunka. Kan förstås ha räknat fel och det blir tvärtom, hur räknar du?

Vi hade besök av en i jämförelse med oss ung person från riksförbundsstyrelsen som redovisade det interna arbetet med att få LRF att bli en mer snabbfotad och effektiv organisation. Inser helt plötsligt att kulturen jag antog var uthållig och utan styrservo, nu ska uppgraderas till batteridrift och joystick – vi snackar operativt nu. Förtroendeorganisation ska ju (kanske) också ändras, men än så länge är det som det brukar.

Vi fick fler motioner än styrelseledamöter att hantera. De flesta andas optimism över vad LRF har resurser och makt att driva igenom, eller fick du annan känsla?

Varma hälsningar
Anna

 

Kära Anna

Ja, kronologiskt räknat ser det ut att bli en föryngring och i det ålderistiska Sverige, jag är inte bitter, så torde det ju också innebära stärkt kraft att hantera de ökade förväntningarna på LRF.

Ja både genom samtal över åren och i motionsflödet har det varit fantastiskt att se vilka utmaningar LRF förväntas lösa. Jag hörde om ett samtal som kommit till Medlemsservice där frågeställaren undrade hur länge man kan ha en korv i frysen. Det är högt och lågt minsann.

Det kommer i alla fall bli härligt för oss att likt Waldorf och Statler i Mupparna sitta och kommentera hur det arbetas på scenen, eller hur känner du Anna? Jag känner mig förvisso inte trött själv än men är väldigt trygg med att de som tar över är pigga nog att sköta omét och dessutom hantera några gagghökar på läktarn.

Men Anna vilka ärenden tyckte du var intressantast på detta vårt sista styrelsemöte?

Varma hälsningar

Patrik

 

Kära Patrik 

Jag blev precis påmind om att signera Verksamhetsberättelsen – digitalt förstås. Det är tur vi eller kanske speciellt jag har (haft) hjälp av duktiga tjänstemän.

Apropå Mupparna så kan väl Svenske kocken förklara de Nordiska Näringsrekommendationerna för oss jordnära, så kan riktig mat jaga honom sen – det vore väl kul? Lite orolig för våra kompisar som är kvar med alla svåra frågor är jag, jordens kärna håller på att stanna, kompasserna kommer sluta fungera och då finns inte vi där och pekar med hela handen. Eller det kanske finns en kurs på lrf.se för dem att hantera det?

Varma Hälsningar

Anna

 

Kära Anna

Du tänker alltså en kurs för att ta ut kursen. Tänkvärt. Annars lanserade vi ju ett nytt system med självadjungering för tidigare styrelseledamöter. Blir det för illa får vi väl helt enkelt ta till det.

Jag noterar att du duckar min fråga om vad som var intressantast på styrelsemötet. Måhända är det klokt, risken är ju att du annars får det i nacken sen när vi ska försvara våra yttranden över medlemmarnas hela tolv motioner till regionstämman.

Nåväl, om vi inte ses innan dess så väl mött på Kil Arena den 27e mars då.

Varma hälsningar

Patrik