"Ju fler vi är, desto starkare blir LRF"

Maggan Johansson

Maggan Johansson, medlemsansvarig i Åseda lokalavdelning, har på en månad värvat sju nya medlemmar till LRF. Vi ringde upp henne för ett samtal om rekrytering och vad hon ser fram emot under 2024.

Maggan berättar att hon gjort en lista på personer hon tänker fråga om de vill bli medlemmar. Sju av dem har hon redan värvat, men det finns fler kvar att fråga. 
– Det var folk i närheten som jag kände till. Personer som flyttat ut på landet, säger hon.
Alla hon frågade var nyfikna även om några först ville läsa på lite om LRF innan de bestämde sig. För Maggan är det självklart att värva nya medlemmar.
–Man måste bara lägga lite krut på det och ta sig tid.

För Maggan finns det många argument för att gå med i LRF. Hon nämner all hjälp man kan få som medlem, till exempel rådgivning, omsorg och annat stöd. Hon lyfter också alla utbildningar och webbinarier som erbjuds, samt tidningen Land och rabatterna via Samköp.
– En av de jag frågade ska ta över sina morföräldrars gård. Där finns mycket hjälp och stöd han kan få.
Sedan är Maggan också noga med att lyfta gemenskapen i lokalavdelningen och hur viktigt det är med lokala aktiviteter som medlemmarna kan delta i.
– Ju fler vi är, desto starkare blir LRF, säger Maggan med tanke på det påverkansarbete som LRF driver lokalt, regionalt, nationellt och på europeisk nivå.

Åseda lokalavdelning har hunnit med sitt årsmöte och har planerat in många roliga och intressanta aktiviteter som Maggan ser fram emot under 2024.
– Vi ska åka på studiebesök och ha många intressanta träffar, säger hon.
Dessutom följer Maggan arbetet med Framtidens folkrörelse väldigt noga.
– Vi diskuterade det på vårt årsmöte, berättar hon och lägger till att hon gärna vill påtala vikten av det lokala engagemanget.
– Det behövs för gemenskapen, avslutar hon.