Som en del av Landsbygdsveckan sände LRF live intervjuer och panelsamtal på Facebooksidan för Dalarna, Gävleborg och Mälardalen.

Först ut var ett samtal med Lisa Valleräng. Lisa jobbar på den mjölkgård i Hedesunda som drivs av hennes föräldrar. Samtalet handlade om en rad frågor: Hur är det att vara ung och leva på landsbygden? Att bo och jobba på samma gård som sina föräldrar? Vilka fördomar möter unga bönder? Och varför är vårbruket så viktigt för en mjölkproducent egentligen - vad har jordbearbetning med mjölk att göra?

Se livesändningen här.

Efter det var det dags för ett panelsamtal med tre lantbrukare: Lisa Valleräng, Johana Björs, ordförande LRF Ungdomen Dalarna, och Johan Persson, ordförande LRF Ungdomen Gävleborg. Ämnet var hur är det att vara ung och leva på landsbygden? Vilka fördomar möter unga bönder?

Se livesändningen här.

Och till sist var vi på Hamra gård i Botkyrka och samtalade med Johan Bjurevall. Ämnet var förstås gården, men i vidare mening vad är vårbruk egentligen, varför ligger alla dessa traktorer i vägen i trafiken och hur går det till när vår mat produceras?

Se livesändningen här.