LRF Västra Götaland: Höstens roligaste skolaktivitet!

kor i solsken
Bonden i skolan-veckorna pågår mellan den 2–27 oktober 2023.

Tycker du som vi att det är viktigt att fler barn får lära sig om skogen, lantbruket och var maten kommer ifrån? Passa då på att vara med och sprida kännedom om höstens stora skolsatsning!

Lidköping kommungrupp började för flera år sedan samtala om djurrättsaktivister och såg hur deras Kalle Anka klubbar värvade barn rätt in i deras organisation, hur olika djurrättsorganisationen fick komma till tals på skolor för att sprida sin propaganda samt hur veganrörelsen växte bland ungdomarna. Vi hörde många exempel i undervisningen, hemkunskapen och av syokonsulenter där de gav en mycket skev bild utav svenskt jordbruk. Vi i Lidköpings kommungrupp kände verkligen att det var dags att agera.

Busspengar till skolprojekt

Nu flera år senare, har vi en mycket god kontakt med skolledningen, syokonsulenterna och lärarna i vår kommun och eleverna i årskurs ett, två, fyra och sju har nu möjlighet att komma ut på gårdsbesök. Det beror bland annat på att vi har turen att ha en Sparbanksstiftelse som tror på våra idéer och stöttar kommungruppens alla skolprojekt med busspengar. Många kommungrupper skulle vilja jobba mer mot skolan, men har inte de ekonomiska resurser som krävs. Men nu i höst kanske fler kan jobba mot skolor, genom att LRF kör en digital kampanj med Bonde i skolan. Aktiviteten pågår mellan den 2–27 oktober 2023.

Bjud in din lokala skola!

Min önskan är att alla kommungrupper utser en skolansvarig och att ni tar kontakt med er skolledning. Hjälpa oss att sprida kännedom om aktiviteten, till exempel bjuda in er lokala skola till Bonden i skolan-veckorna? Ta del av information eller dela gärna inbjudan eller den här länken Bonden i skolan-veckorna 


Josefina Guttman
styrelseledamot LRF Västra Götaland