Maria Lindsäth tillträder som regionchef för LRF i Syd

Maria Lindsäth
Maria Lindsäth tillträder som regionchef för LRF i Syd

Den 11 september tillträder Maria Lindsäth som regionchef för LRF i Syd, vilken är den operativa personalenheten för LRFs tre regioner Jönköpings län, Skåne och Sydost. Maria kommer närmast från en roll som enhetschef för Livsmedelskedjan- och exportenheten hos Jordbruksverket. Samtidigt ersätter tidigare regionchef Karin Eickhoff, Kristina Yngwe som tf. vice regionchef under hennes föräldraledighet.

Maria kommer senast från Jordbruksverket där hon var enhetschef för Livsmedelskedjan och exportenheten. Innan dess var hon avdelningschef för Gröna Näringar på Elmia. Maria har god kännedom om de gröna näringarna har lång erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete inom verksamheter och med team på ett framgångsrikt sätt. Maria är uppvuxen på en gård i Karlstad och är utbildad husdjursagronom med en Master of science in Agriculture, Magister i biologi SLU, Uppsala.

Karin Eickhoff, tidigare regionchef för LRF Syd stannar kvar inom LRF i Syd och ersätter Kristina Yngwe, vice regionchef under hennes föräldraledighet.

-    Det är med stor glädje vi välkomnar Maria till LRF Syd. Maria är en erfaren ledare och har stor kunskap och ett stort nätverk inom de gröna näringarna vilket gör att hon kommer att passa väl in i rollen som regionchef i Syd. Vi är samtidigt mycket glada över att Karin Eickhoff har valt att axla rollen som tf. vice regionchef under Kristina Yngwes föräldraledighet. Hon blir ett bra stöd till Maria, säger Anna Vikholm, LRFs avdelningschef för Regioner och Folkrörelseutveckling.

-    Jag är väldigt glad att få förtroendet som regionchef. Efter att ha följt LRFs arbete och samarbetat med LRF i olika sammanhang ska det nu bli spännande att bli en del av det viktiga arbete LRF gör. Jag ser fram emot att få fortsätta skapa förutsättningar för lönsamhet och konkurrenskraft inom de gröna näringarna och hoppas kunna bidra till en tillitsfull organisation inom LRF, säger Maria Lindsäth.

För mer information kontakta Anna Vikholm, LRFs avdelningschef för Regioner och Folkrörelseutveckling - anna.vikholm@lrf.se 010-184 25 68