Ronja Björkqvist ny ledamot i regionstyrelsen

I år blev det inte så många förändringar i regionstyrelsens laguppställning. Det är Ronja Björkqvist, vice ordförande i LRF Ungdomen Sydost och dessutom ledamot i LRF Ungdomens riksstyrelse som valdes in i regionstyrelsen.

Hej Ronja! Berätta lite om dig själv!

Jag är 25 år gammal och uppvuxen på mjölkgård på Gotland, men bor sen drygt 1 år tillbaka på Öland. Mitt stora intresse är mjölkkor och allt vad det innebär, men jag brinner för hela gröna näringen.

De frågor som engagerar mig mest är frågor som rör medlemmar, utbildning och jämlikhet. Jag tycker att LRFs styrka är alla de medlemmar och förtroendevalda som finns och jag vill vara med och driva branschen framåt. Jag brinner för att se andra utvecklas, oavsett om det är som person eller i sina företag. Samtidigt så vill jag vara med och skapa en grön näring där alla känner sig välkomna och inkluderade, det är nyckeln för näringens överlevnad.

Mina förväntningar inför 2022 är att vi äntligen ska få umgås igen. Jag har saknat samtalen med medlemmarna och andra förtroendevalda och såklart allt fika. Jag hoppas på många roliga studiebesök, utbildningar och nya möten!