Sofia Karlsson önskar God Jul och Gott Nytt År!

Vinterbild
Foto: Ingmarie Andersson

KRÖNIKA: Det är skönt med saker som är samma varje år, speciellt ett år som detta som varit utmanande på många sätt. Väder, ränta, inflation, priser, rovdjur - ja mycket har varit svårt att förutse och sedan agera efter. 

Idag har Magnus och jag bakat pepparkakor och doften ligger som en extra mysfaktor i vårt hus. Receptet är från min mormor och degen görs minst en dag innan utbakning. Eftersom degen innehåller mycket smör är det en stor utmaning de första gångerna man kavlar, det blir lätt att de vackert utstansade kakorna inte alls är lika fina när jag försöker lyfta över dem på plåten. Rollerna vid pepparkaksbaket är desamma varje år. Jag kavlar och stansar ut figurer. Magnus sköter ugnen och ser till att plåtarna är kalla.

Det är skönt med saker som är samma varje år, speciellt ett år som detta som varit utmanande på många sätt. Väder, ränta, inflation, priser, rovdjur - ja mycket har varit svårt att förutse och sedan agera efter. 

Men nu blickar vi med spänning framåt mot ett nytt år.

I juni är det dags för val till EU parlamentet, i styrelsen har vi satt som mål att uppmana alla medlemmar att rösta. Många av de beslut som påverkar vår vardag fattas i Bryssel så det gäller att vi väljer rätt personer att representera oss där.

Vi kommer fortsätta jobba för en ny förvaltningsmodell för älg, som också tar hänsyn till samtliga hjortdjur så betesskadorna minskar.

Vi ska jobba för att påverka politikerna så att vargen blir förvaltningsbar.

Vi vill fortsätta jobbet med att uppmärksamma underhållsbehovet i det småskaliga vägnätet.

Det är några av våra prioriteringar för nästa år, några jobbar vi redan med, och några är nya, sedan måste det finnas utrymme för om det skulle dyka upp något oväntat, det har vi lärt oss att det oftast gör.

Julen är en härlig tid, men för de som har det jobbigt kan det vara extra svårt just runt helgdagarna. I år kanske det är fler än vanligt. Tänk gärna på det. Hjälper det inte att prata med en granne, vän, partner, förälder så finns vår omsorgsgrupp. Vi stöttar de medlemmar som vill ha stöd. LRF finns där för dig!

Passa på att njut av all den fantastiska mat som våra svenska bönder producerar.

God Jul och Gott Nytt År!

Sofia Karlsson
Ordförande LRF Västra Götaland