Styrelseutbildning för LRF Ungdomen

Nyligen hade LRF Ungdomen i Dalarna, Gävleborg, Stockholm, Uppsala och Västmanland en gemensam styrelseutbildning.

Lördagen den 24 februari bjöd vi in alla styrelser till en heldagsutbildning på Högbo Brukshotell, dels för att öka kunskapen om hur de tillsammans i sina respektive styrelser skapar det bästa styrelsearbetet och dels för att utbyta erfarenheter, tips och råd mellan styrelserna. Samverkan styrelserna emellan är en viktig del som de själva lyfter fram som oerhört positivt.

Förmiddagens pass var ”Så får ni till ett bra styrelsearbete” med Ida Danielsson från SV Gävleborg och Karin Örjes från SV Dalarna, samt "Vad är LRF Ungdomen, hur arbetar vi och vad är min roll?" med Katarina Wolf från LRF Ungdomens riksstyrelse.

Johan Persson, ordförande LRF Ungdomen Gävleborg berättar om dagen:
– Dagen kändes välordnad och rolig. Något som jag särskilt uppmärksammade var att SVs föreläsning hade något för alla nivåer oavsett tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Julia B som är ny i styrelsen hade ingen aning om vad LRF och styrelsearbete innebar och hon åkte därifrån med lite blodad tand vilket får ses som ett bra betyg.

Eftermiddagen pass inkluderade ”Framtida engagemang för LRF Ungdomen kopplat till kommungrupperna – Nuläge och vad vi gör för att stärka jobbet framöver” med Helena Åkerberg Hammarström, regionchef LRF Mitt, samt erfarenhetsutbyte mellan regionerna.

Martin Bäck, ordförande LRF Ungdomen Stockholm säger om dagen:
– Jag upplevde dagen som givande och välbehövlig både för oss som varit förtroendevalda ett tag och för dom som är nya i styrelsearbetet.

Linus Grönvall, ordförande LRF Ungdomen i Uppsala län sammanfattar sina intryck:
– Det var en trevlig dag med bra utbyten både om aktiviteter och idéer om att få flera aktiva på träffar i regionen. Även om att kunna samarbeta kring vissa aktiviteter.  Nyttigt för både nya och äldre förtroendevalda.