Två givande dagar med viktiga beslut för framtidens jordbruk

LRF Ungdom Riksstämma

Den 6–7 mars var Oscar Nordahl och Teodor Hidén från Värmlands ungdomsstyrelse på Sånga Säby för Ungdomens Riksstämma. LRF Ägda Sånga Säby bjöd på fina miljöer, god närproducerad mat och viktigt nätverkande för Sveriges regionala ungdomsstyrelser.

Stämman innehöll många viktiga motioner som vi diskuterat och beslutat om med demokratiska välformulerade slutsatser.  Vi tror att med dessa träffar kommer det svenska jordbruket drivas framåt och ungdomars röst höjs, det är vår framtid vi beslutar om. 

Temat för stämman var EU

Snart är det dags för EU val (söndagen den 9 juni i Sverige)  och det är många som inte ens vet om att det stundar. Vi står närmare EU än vad många tror. Beslut som tas i Bryssel påverkar oss här hemma på våra gårdar, både direkt och indirekt. Vi är glada att vi har personal på plats i Bryssel som följer upp och diskuterar de frågor som vi driver på hemmaplan här i Sverige. På plats fanns Anna Ek som jobbar för LRF på EU kontoret i Bryssel samt Lennart Nilsson ordförande för Cogeca. Det var nyttigt att få lyssna på hur deras arbete ser ut på den nivån i Bryssel. Vill du läs mer om stämman, hittar du det här.

Vi tackade av Elisabeth Hidén för de år hon varit ordförande, en otroligt driven och kunnig person som tillfört mycket till LRF. I och med att Elisabeth avgick fick vi också välkomna Katarina Wolf in som efterträdare. Det kommer bli otroligt bra, Vi känner oss trygga med Katarina som ordförande, mer om Katarina kan du läsa här.

Nu fokuserar vi på framtida aktiviteter i Värmland och hur vi kan driva våra gröna näringar mot en starkare framtid. Följ oss gärna på Facebook!

Vi ses väl på vårvisningen 5–6 april? 

Torsdag den 4 april finns LRF Ungdomen Värmland även på Green Deere i Karlstad för en rolig VIP kväll


Oscar Nordahl

LRF Ungdomen Värmland