Sommarmöte tema torka på Övedskloster

Torkmöte Övedskloster

Den 4 juli arrangerade LRF Skåne ett medlemsmöte på Övedskloster om det torra vädret. Över 200 personer kom för att lyssna på de olika branschorganisationerna som informerade om läget och vad man kan göra för att lindra effekterna av det torra vädret.

Förutom det stora deltagandet närvarade även ett antal representater från pressen för att bevaka mötet.

På mötet deltog även ett antal representanter från myndigheter och organisationer såsom Länsstyrelsen Skåne, Sparbanken Skåne, Ludvig o Co, Skånesemin, HK Scan, KLS och Länsförsäkringar Skåne.

Ola Melin, länsöverdirektör var en av representanterna från Länsstyrelsen Skåne.

- Vi lär oss en hel del och har kommit en bra bit på vägen sen 2018. Vi är mer på tårna nu och det är inte bara torkan utan andra kriser som varit. Det är otroligt viktigt för oss att ha ett samarbete med LRF och andra organisationer. Vi blir starkare tillsammans om vi krokar arm med varandra.

En annan uppmaning från Länsstyrelsen var även att våga kontakta dem direkt som stöd, vattenuttag och andra frågor som myndigheten ansvarar för. 

Hans Ramel, regionordförande för LRF Skåne hälsade alla välkomna och avslutade med:

- Kommunicera med varandra, det är jätteviktigt! Ta gärna kontakt med Länsstyrelsen om ni har frågor. Jag vet att de gärna vill hjälpa till och besvara frågor.