Utmärkelser till förtroendevalda och företagare

Elin Beckman och Martin Holmberg tackades av för sin tid i regionstyrelsen. De fick också varsin silvernål, precis som Olof Sollenberg till höger i bild. Lokalvdelningsrepresentanter fick också med sig diplom till Stig Eriksson och Johan Kjellin som också fick silvernålar, men inte hade möjlighet att vara med på stämman. Foto: Carl Selling
Elin Beckman och Martin Holmberg tackades av för sin tid i regionstyrelsen. De fick också varsin silvernål, precis som Olof Sollenberg till höger i bild. Lokalvdelningsrepresentanter fick också med sig diplom till Stig Eriksson och Johan Kjellin som också fick silvernålar, men som inte hade möjlighet att vara med på stämman. Foto: Carl Selling

Varje år delar LRF Södermanland ut ett antal priser på regionstämman för att uppmärksamma företagare och förtroendevalda i regionen. Grattis säger vi till de här glada och välförtjänta pristagarna!

Silvernålar:

Olof Sollenberg, Kloster-Fors lokalavdelning

Olle valdes till ordförande för lokalavdelningen 2008 och är det fortfarande. Han håller ihop vår avdelning och mycket uppskattat är hans betraktelse över det gångna året som vi får höra på varje årsmöte. Olle har också genom åren haft ett mycket stort engagemang i Eskilstuna kommungrupp och bevakar våra intressen gentemot Eskilstuna kommun. Han jobbar också mycket med frågan om våra förutsättningar för företagande.

Johan Kjellin, Strängnäsbygden

Johans engagemang i LRF har sedan länge varit stort. Redan 1997 var han miljö-, och vattenansvarig i kommungruppen. Senare har han även axlat ordförandeskapet både i lokalavdelning och kommungrupp, varit ledamot i ungdomsregionen samt bevakat jakt-, och viltfrågorna för kommungruppen.

Stig Eriksson, Kiladalens LRF

Stigs engagemang i LRF har sedan länge varit stort. Han har bland annat haft ansvar för skol-, och konsumentfrågor och varit kommungruppens vice ordförande. Men det är för sitt oerhört betydelsefulla engagemang och gärning som Bondekompis som vi vill tilldela honom en silvernål.

Martin Holmberg, Årdala-Helgesta-Hyltinge lokalavdelning

Martin har sedan 2018 varit ledamot i regionstyrelsen för LRF Södermanland, varav fyra år som 1:e vice ordförande. Under perioden 2017-2021 var Martin ordförande i LRF Ungdomen Södermanland. Martin är en duktig nätverkare som bland annat har lätt för att möta medlemmar och kan sätta sig in i deras frågeställningar. Vi hoppas att Martin tar chansen till ett fortsatt engagemang i lantbrukets tjänst.

Elin Beckman, Bettna-Vrena lokalavdelning

Elin Beckman har sedan 2020 varit ledamot i regionstyrelsen för LRF Södermanland, varav fyra år som 2:e vice ordförande. Elin har även under många år engagerat sig i Nyköpings kommungrupp. Elin brinner för frågor som rör konsumenter och har engagerat sig både i LRFs Bonden i Skolan verksamhet och vikten av att det äts svensk mat. Vi hoppas att Elin tar chansen till ett fortsatt engagemang i lantbrukets tjänst.

Årets lantbruksföretagare i Södermanland

Familjen Lindahl

Familjen Lindahl har under fyra decennier bedrivit spannmåls- och grisproduktion på Nygård. De har under åren ständigt utvecklat och utökat produktionen och är inte rädda för att söka sig till och tillämpa ny teknik.
I den pågående generationsväxlingen skapas nya möjligheter genom en nybyggd biogastillverkning och startskottet har precis gått för ytterligare en utökning av grisproduktionen. Familjen Lindahl är verkliga entreprenörer med stor framtidstro och värdiga vinnare av utmärkelsen Årets lantbruksföretag.

Årets lokalavdelning 

Rönö

Motivering: 2024 års lokalavdelning Rönö, har under året erbjudit aktiviteter för att stärka gemenskapen hos medlemmarna, hållit träff för att diskutera framtidstro för näringen på orten samt hållit ett flertal aktiviteter kopplat till vilt och viltförvaltning.

Årets kommungrupp 

Katrineholm
Motivering: Katrineholms kommungrupp är väldigt aktiv med mycket verksamhet.
De är duktiga på att jobba proaktivt mot politiker och tjänstemän med en bra dialog.
Under de senaste år har de ordnat studiebesök på olika gårdar för att visa hur verkligheten ser ut i moderna lantbruksföretag samt för att belysa att kontroller och tillsyn måste vara relevant och inte till för att hindra lantbruksföretag att expandera. Kommungruppen har även deltagit i olika konsumentaktiviteter för få dialog och skapa en positiv syn på lantbruket i kommunen.

Årets kommungrupp

Katrineholm blev årets kommungrupp. Foto: Carl Selling

Årets lantbruksföretag

Årets lantbruksföretag. Foto: Carl Selling

Årets lokalavdelning i Södermanland 2024

Årets lokalavdelning Rönö. Foto: Carl Selling