Var med och rösta fram tidernas bästa svenska mjölkreklam

Julkalender mjölk.se

Lasse Åberg, Eva Rydberg, kossor och mjölkbönder. Det är några av huvudaktörerna i årets muuu-sigaste adventskalender som presenteras av sajten mjölk.se.

      Det här är en lättsam och rolig kalender med hög nostalgifaktor. Vi har letat igenom youtubes mejerihistoria och hittat många fina tidsmarkörer som skapar både skratt och varma minnen, säger Johan Sjöblom, kommunikationsansvarig LRF Mjölk.

Mjölken och mjölkprodukter som ost, smör och fil eller yoghurt har i alla tider stått i centrum på de svenska köksborden. Mejerierna har även synts flitigt i tv-reklamen genom decennierna, allt från Lasse Åbergs filmer från 1970-talet till den mer moderna Bregott-fabriksreklamen

Men vilken reklamfilm är roligast eller helt enkelt bäst? Det ska sajten mjölk.ses följare på Facebook och Instagram få vara med och avgöra.

Mjölk.se har scannat Youtube på roliga mjölkreklamfilmer genom tiderna. I klassiskt adventskalender-manér presenteras en film om dagen från den 1 december till julafton. Den reklamfilm som har fått flest röster presenteras som vinnare i mellandagarna.

      Varje dag levererar Sveriges mjölkbönder en råvara i världsklass, fullproppad med vitaminer och mineraler. Men själen måste också ha sitt, och där är dessa filmer ett starkt bidrag, säger Johan Sjöblom.

Mjölk.se ägs och drivs av LRF Mjölk, som är ett av sex bransch-ben i LRF, Lantbrukarnas Riksförbund.

För mer info, kontakta Johan Sjöblom, kommunikationsansvarig LRF mjölk, johan.sjoblom@lrf.se, 070-9514470.