I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Mikaela Johnsson föreslås som ny ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse

  36-åriga Mikaela Johnsson, från Ågård utanför småländska Ljungby, föreslås som ny ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse. – Jag hoppas kunna bidra med den stora bredd av frågor som vi inom LRF Sydost arbetar med. Företagarfrågor, äganderätt, vattenproblematiken och klimatfrågan är det som känns viktigast att arbeta med, säger Mikaela Johnsson.

  • 3 april 2019
 • Välkomna att delta i seminariet om när blir transporterna i EU kan bli hållbara

  EU har satt som mål att 27 procent av energin ska vara förnybar år 2030. Hur ser vägen dit ut och hur kan vi få helt förnybara transporter inom EU?  Hur ska våra svenska parlamentariker arbeta för att minska de fossilatransportern? Deltag i diskussion en och debatten kring detta och passa på att fråga de svenska politiker som vill ha din röst i EU-valet den 26 maj 2019. Med på seminarie finns även ett antal gymnasieelever som i maj får chansen att rösta för första gången. Välkomna att anmäla er till seminariet som är gratis. Tid: Fre 5 april kl. 11.00 – 12.30, därefter lunch Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm (Sänds live på LRFs facebook)

  • 1 april 2019
 • Mjölkbönder från hela landet får guldmedalj av Prins Carl Philip

  I år får 37 mjölkbönder från Norrbotten i norr till Skåne i söder LRF Mjölks guldmedalj för att ha levererat mjölk av toppkvalitet i minst 23 år. Medaljerna delas ut av Prins Carl Philip den 8 april i Stockholm.

  • 1 april 2019
 • Ny satsning ska bidra till mer mat och fler jobb i Sverige

  Nya satsningen Mer mat – fler jobb ska bidra till ökad livsmedelsproduktion i Sverige. – Vi gör gemensam sak och tar ansvar för att öka tillgången på arbetskraft och ge förutsättningar för tillväxt i svensk livsmedelsproduktion, säger Anders Källström, vd Lantbrukarnas riksförbund, LRF, projektägare. – Det här är ett angeläget och efterfrågat projekt som bidrar till en starkare och mer konkurrenskraftig livsmedelsindustri, säger Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen, samverkanspartner i projektet.

  • 29 mars 2019
 • LRF-förslag gör vildsvinsjakten mer effektiv

  Regeringen ger tillstånd till effektivare jaktmetoder vid jakten på vildsvin. – Det är bra att regeringen med nya ministern Jennie Nilsson lyssnat på oss för att möjliggöra effektivare vildsvinsjakt. De snabbt växande stammarna orsakar miljardkostnader och problem för markägare och jordbrukare. En ökad avskjutning är den enda fungerande lösningen, säger Palle Borgström, LRFs förbundsordförande.

  • 28 mars 2019

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden