I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Sveriges bönder ska ge svenska politiker ny kunskap

  Nu ska Sveriges bönder ge politikerna ett kunskapslyft om landsbygdsföretagande, jobb, mat, klimat och hållbarhet. Under veckorna 39 och 40 får tröskningen vänta när LRFs medlemmar uppvaktar kommunpolitiker runt om i landet. 

  • 22 september 2017
 • Mjölkrapporten nr 3 2017

  Ökad optimism råder på den svenska mjölkmarknaden. Mjölkpriserna ligger nära den högsta nivån på tio år, enligt Mjölkrapporten från LRF Mjölk. Kilopriset för konventionell mjölk är 3,60 kronor och 4,70 kronor för den ekologiska mjölken. Det innebär att betalningen till bonden nu är 38 respektive 17 procent högre än i september förra året. Med den förbättrade ekonomin stiger också den svenska mjölkinvägningen.

  • 21 september 2017
 • LRF: För få satsningar på grönt företagande i höstbudgeten

  Regeringens budget som presenterades idag präglas av nästa års valrörelse. Reformutrymmet i budgeten är rekordstort vilket medför ett stort antal satsningar. Tyvärr alltför få inom det gröna näringslivet. – Jag är positiv till det ökade stödet för jordbruket i norra Sverige och satsningen på ett växtförädlingscentrum. Men jag saknar konkreta åtgärder för att genomföra riksdagens beslutade livsmedelsstrategi, säger Palle Borgström, förbundsordförande i LRF.

  • 20 september 2017
 • Avverkningstak för skog stoppas i EU

  EU-parlamentet har idag röstat nej till kommissionens förslag om upptag och utsläpp av klimatgaser från markanvändning.  Detta är en seger för skogsägare i EU och en stor framgång framförallt för Sverige och Finland, länder som till stor del är beroende av skogsbruket.  Att avverkningstaket inte införs betyder att svenska skogsägare kan fortsätta med det hållbara brukande som innebär både skogstillväxt och att skogsråvaran används för att uppnå klimatmålen.

  • 13 september 2017
 • LRF och Lantmännen positiva till regeringens satsning på svensk växtförädling

  Totalt 90 miljoner kronor kommer att läggas på att utveckla den svenska växtförädlingsverksamheten under de närmaste tre åren. Det meddelande regeringskansliet idag, något som LRF och Lantmännen ställer sig mycket positiva till. 

  • 13 september 2017

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden