I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Minskat matsvinn, biobränslen och minskad matimport viktigaste klimatåtgärd enligt svenskarna

  Den svenska klimatdebatten har det senaste året handlat om att minskad köttkonsumtion är det bästa sättet att minska klimatpåverkan. Men när svenska folket får ranka klimatpåverkande åtgärder kommer kött långt ned på listan. Minskat matsvinn, att ersätta fossila bränslen, minskad matimport och att flyga mindre anses betydligt viktigare.

  • 15 september 2019
 • LRF partner till ASAP, arenan för framtidens hållbarhetsledare

  ASAP, arenan för studenter som vill spetsa sin kompetens inom hållbarhet, är tillbaka. I år går LRF, Lantbrukarnas riksförbund, in som partner tillsammans med ytterligare tre aktörer från viktiga framtidsbranscher. Nytt för i år är att ASAP gör en campusturné för att möta 400 studenter på universitet- och högskolor i hela Sverige.

  • 12 september 2019
 • Vinst för markägare i principiellt artskydds-mål om lavskrika

  Mark- och miljödomstolen i Östersund beslutade idag att en markägare i Hälsingland har rätt att avverka sin skog. Domstolen ändrar därmed Skogsstyrelsens beslut om avverkningsförbud på grund av förekomst av fågeln lavskrika. – Detta är en mycket glädjande och viktig vinst för den aktuella skogsägaren. Avverkningen hade förbjudits på lösa grunder och med stora ekonomiska konsekvenser som följd, utan att skogsägaren erbjudits någon ersättning, säger Paul Christensson, ordförande LRF Skogsägarna.

  • 27 augusti 2019
 • Hoppfullt skördeläge just nu – men regnbrist oroar

  Rapporter från runt om i landet signalerar att skördeläget ser bra ut just nu, men längs med östkusten oroar regnbristen. - Än så länge ser det hoppfullt ut på många håll i landet, men vi kan aldrig andas ut förrän skörden är inne, säger Lennart Nilsson, ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse.

  • 1 juli 2019
 • Speed dejting ska öka produktionen av mat

  Speed dejting mellan lantbrukare och arbetssökande agronomer och hortonomer ska leda till fler anställningar inom Sveriges livsmedelsproduktion. Och i förlängningen ökad matproduktion. Det är förhoppningen inom projektet Mer mat – fler jobb, som arrangerar aktiviteten nu på torsdag den 27 juni på Borgeby fältdagar.

  • 25 juni 2019

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 010-184 40 70 

För lokala frågor, kontakta gärna pressansvariga i respektive region.  Här hittar du kontaktuppgifterna.

Prenumerera på våra pressmeddelanden