I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Gotlandsparet är kungarna av köttföretag

  Anna och Christer Melander från Gerum på Gotland har utsetts som Årets Nötköttsföretag 2018. Segern tog i fint sällskap. Bland de nominerade medtävlarna var nämligen kung Carl XVI Gustaf på Stenhammars godsförvaltning. – Lite roligt är det ju allt att vinna över kungen, säger 44-årige Christer Melander.

  • 17 november 2018
 • Ny handlingsplan för svenskt hästföretagande som omsätter 72 miljarder

  Sverige är ett fantastiskt hästland. Det visar rapporten Samhällsekonomiska effekter av hästnäringen som presenterades idag. Landets ca 360 000 hästar omsätter med alla positiva spridningseffekter 72 miljarder, skapar 38 000 jobb och levererar drygt 6 miljarder i skatt. Bidraget till BNP är 0,5 procent. Samtidigt lanserades handlingsplanen för Nationell Strategi för hästföretagande, ett initiativ från LRF som ett 30-tal organisationer står bakom och arbetar för. Målet med den nationella strategin är att skapa förutsättningar för ett konkurrenskraftigt hästföretagande.

  • 15 november 2018
 • Arbetsmiljöverket riktade felaktiga krav på djuruppfödare

  Utan sakkunskap och tillförlitlig utredning som stöd ska inte myndigheter rikta krav mot enskilda lantbruksföretag. Inte heller får kraven vara orimliga. Det viktiga beskedet lämnar Kammarrätten och underkänner helt de krav som Arbetsmiljöverket ställt kring hanteringen av djur på Malma Gård.

  • 14 november 2018
 • Gunnar Gidefeldt blir ny kommunikationschef på Lantbrukarnas Riksförbund

  Gunnar Gidefeldt tillträder i början av 2019 befattningen som kommunikationschef för Lantbrukarnas Riksförbund. Han efterträder Linda Segerblom och kommer närmast från motsvarande befattning inom Arla Sverige.

  • 8 november 2018
 • Ny forskarrapport: Välj svensk mat så minskar klimat- och miljöavtrycket

  Naturvårdsverkets PRINCE-rapport stärker bilden av svenskt jordbruk som klimatsmart i en internationell jämförelse. Drygt 60 procent av den svenska matkonsumtionens klimatpåverkan sker av livsmedel som produceras utomlands. – Slutsatsen är entydig. Om du vill minska dina klimatfotavtryck ska du välja att äta svensk mat, säger Palle Borgström, förbundsordförande i LRF.

  • 1 november 2018

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden