I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Omröstning i Bryssel en seger för miljön och svensk bioenergi

  Skogsägare över hela EU jublar idag när det nu står klart att EU-parlamentet lyssnat på argumenten från skogsägarsidan inför omröstningen om direktivet för förnybar energi. – Omröstningen är en seger för klimatet och innebär en möjlighet för satsningen på förnybara biobränslen och ett hållbart samhälle, säger Palle Borgström, förbundsordförande för Lantbrukarnas riksförbund, LRF.

  • 17 januari 2018
 • Proteinrik svensk havre uppmärksammas

  Havre är mest känt för sitt innehåll av betaglukaner som sänker kolesterol. Mindre känt är dess höga halt av protein med livsnödvändiga aminosyror. Idag startar en kampanj för att sprida kunskaper om hälsofördelarna med svensk havre.

  • 8 januari 2018
 • Svensk superhavre tolkad av Sveriges bästa matbloggare

  Havre är kolesterolsänkande och en spännande vegetarisk proteinkälla, vilket uppmärksammas av allt fler konsumenter. På presslunchen berättar odlaren, forskaren och kocken mer om fördelarna. Sveriges bästa matbloggare bjuder på nya recept.

  • 20 december 2017
 • Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött

  Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige.  För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år. – Det här är ett fantastiskt genombrott. Vår ambitiösa satsning på kvalitet, djuromsorg och låg antibiotikaanvändning imponerar på de kinesiska myndigheterna och importföretagen, säger Anders Källström, vd på LRF.

  • 20 december 2017
 • Svensk Kooperation välkomnar förslaget om ny lag om ekonomiska föreningar

  Den nya lag om ekonomiska föreningar som regeringen nu föreslår är mer modern, lättillgänglig och tydlig och är ett viktigt steg för mer jämlika förutsättningar mellan olika företagsformer och ökad mångfald i näringslivet. De 100 största kooperativa företagen i Sverige omsätter 400 miljarder kronor årligen och har cirka 100 000 anställda. De utgör en viktig del av näringslivet i Sverige.

  • 15 december 2017

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden