I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Snart 100 tjurar utdelade i projekt Romeo

  Nu är det bråttom för den som vill få en tjur från projekt Romeo. Det finns bara tre tjurar kvar av de hundra som ska delas ut, och sista dagen för att ansöka är den 10 oktober. Resultat från projektet och vem som får de sista tjurarna presenteras på Elmia Lantbruk i oktober.

  • 20 september 2018
 • Svenskt jordbruk är övergödningssmart

  Svenskt jordbruk står för betydligt mindre övergödning än jämförbara länder inom EU. Det visar en ny rapport från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. – Odling av svenska råvaror är inte bara klimatsmart utan även ”övergödningssmart”. Läckage av kväve, fosfor och ammoniak är betydligt lägre än i jämförbara länder, säger Markus Hoffmann, vattenexpert på LRF.

  • 17 september 2018
 • LRFs resultat stärker lantbruket

  LRF-gruppens resultat per den sista augusti uppgår till 864 (450) Mkr. En hög kapitalavkastning samt en reavinst från LRF Konsult-affären ligger bakom resultatet. I och med detta stärker LRF sin långsiktiga förmåga att vidta åtgärder som förbättrar medlemmarnas förutsättningar i det gröna näringslivet.  

  • 11 september 2018
 • Anders Källström lämnar som VD i LRF 2019

  Anders Källström har beslutat att lämna befattningen som VD och koncernchef för LRF i samband med LRFs riksförbundsstämma i maj 2019. – Anders Källström har gjort ett fantastiskt arbete med Lantbrukarnas Riksförbund. Han har utvecklat LRFs organisation och starkt bidragit till en stabil finansiell situation och ökad lönsamhet för hela LRF-koncernen. Det har skapat en trygghet för våra 140 000 medlemmar, i våra dotterbolag och innebär en stabil grund för den viktiga påverkansroll som LRF har i Sverige även i framtiden, säger förbundsordförande Palle Borgström.

  • 6 september 2018
 • Så kan svenskt kött räddas

  Sommarens torka har skapat den värsta krisen för svenska lantbrukare på många år. Många lantbruksföretag kommer att få svårt att klara ekonomin i höst. Men om dagligvaruhandeln och konsumenten är beredd att betala bara några kronor mer för kotletten eller biffen så kan svensk livsmedelsproduktion räddas.

  • 5 september 2018

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden