I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • Trenden har vänt – LRF ökar medlemsantalet

  Antalet medlemmar i LRF ökar för första gången på fem år. LRF ökar med 862 företagsmedlemmar till totalt 139 880 medlemmar under 2018. Det gör LRF till Sveriges största småföretagarorganisation. De tre regioner som ökat mest är Värmland (3,2 procent), Västerbotten (2,8) och Dalarna (2,5).

  • 18 januari 2019
 • Vinst för skogsägare – staten måste ersätta vid avverkningsstopp

  De skogsägare som tvingats stämma staten för att få ersättning när de nekats att avverka sin skog har idag fått rätt av Mark- och miljödomstolen i Umeå.  – Det är en välkommen dom i ett mål där statens agerande har varit uppseendeväckande, säger Sven Erik Hammar, ordförande för LRF Skogsägarna.

  • 17 januari 2019
 • Sveriges bönder storsatsar på solenergi

  Investeringar i solenergi ligger i topp när svenska lantbruk ställer om i klimatvänlig riktning. Trots sommarens katastroftorka är nyinvesteringsviljan hög. Åtta av tio lantbrukare som tänker investera i förnybar energi väljer solenergi. Den näst populäraste satsningen är bioenergi.

  • 17 januari 2019
 • Tidigare ministern Anna Karin Hatt blir ny VD för LRF

  Anna Karin Hatt, VD för Almega och tidigare IT- och energiminister, blir ny VD och koncernchef för LRF. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti. ­ – Jag är mycket glad över att Anna Karin har tackat ja till uppdraget att bli VD för LRF. Hon har den breda erfarenhet av både politik och näringsliv som LRF söker för att stärka ställningen som Sveriges största småföretagarorganisation och en av landets viktigaste intresseorganisationer, säger Palle Borgström, förbundsordförande LRF.

  • 14 januari 2019
 • Ny satsning för att återvinna plast inom lantbruk

  Miljölarmen om plaster i hav och på land ökar. Nu tar svenska lantbrukare ett stort steg för att minska plastsvinnet. En helt ny återvinningsanläggning kommer att återvinna en stor del av plasten från det svenska lantbruket. ­– Det känns väldigt bra att vi nu kan säkra ett kretsloppssystem för plaster som används inom jordbruket. Därför har LRF tillsammans med Entreprenörinvest investerat i KRS, Kretslopp & Recycling i Sverige AB, som bygger anläggningen och även samlar in plasten, säger Anders Källström, VD för LRF.

  • 8 januari 2019

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 08-787 57 77 

Prenumerera på våra pressmeddelanden