Bakgrunden till att han ser det som något viktigt är att han har en livsåskådning som går ut på att alla är vi människor. Spelar ingen roll vad vi har för bakgrund. I Sverige har vi beslutat via demokratisk ordning att hjälpa människor på flykt. Då är det vår gemensamma skyldighet att göra vad vi kan.

För honom som troende kristen betyder det mycket att få hjälpa till. Det ger honom ett välmående, säger han. Men man behöver förstås inte vara kristen för att vara medmänniska.

Några saker som är viktiga när man jobbar med asylsökande och migration:

• Tyck om dig själv
• Var nöjd med dig själv
• Var inte rädd
• Tappa inte fattningen när du hör vad de asylsökande varit med om

Bert tänker, när han träffar nya unga människor, t ex ensamkommande unga killar, att han inte vill veta allt om personen innan han träffat hen, han vill bilda sig en egen uppfattning. Han vill se vad det kan bli för människa, är nyfiken, men också vaksam. Det är viktigt med vaksamhet, men det är inte detsamma som rädsla.

När Bert träffar människor som inte gillar eller förstår hans engagemang ställer han den enkla frågan:

– Men tänk om det hade varit du? Sverige är inte en skyddad verkstad längre. Det finns inga garantier att vi ska leva i trygghet i all evighet. Vi lever i världen. Alla är vi människor.

När Bert träffar byråkrater, och ”det går inte”-människor som säger nej på grund av hårda regelverk, säger han:

– Jag säger ja till regelverk och förstår att vi måste ha dem, men vi ska hantera just den här situationen så att både du och jag trivs. Bert menar att det finns massor av kapabla människor som vill hjälpa och bidra, men som slås till marken av regler som inte funkar i den situation vi nu är i.

Idag har Bert tre anställda, de är från Libyen, Syrien och Afghanistan.

– Det är väldigt viktigt att prata med både männen och kvinnorna om vad som gäller i Sverige. Det kan man göra på olika sätt. Vinn först förtroende. Med hjälp av generositet, hjärtlighet, skojande med barnen osv. Red ut missuppfattningar. Var inte rädd för att vara tydlig. Strunta i de där personerna som kallar dig rasist så fort du berättar om svenska regler och tänkesätt. Vi ÄR olika, vi har olika värderingar och förhållningssätt. Men den bästa tjänsten du kan göra för en nytillkommen är att prata lite djupgående om de värderingar vi har i Sverige som du tycker är viktiga.

Ett exempel: Bert äger ett hyreshus i Sandsjöfors med fyra lägenheter. Dessa hyrs ut till Migrationsverket. De i sin tur har placerat fyra familjer där. De olika familjerna har bevakat varandra lite och de som varit för öppna och sociala har fått bannor av de andra – de håller sig inte till de muslimska reglerna. Men Bert har kommit på besök gång efter gång och hos en familj har det blivit flera trevliga möten i deras kök. De pratade inte samma språk men de fick många goda skratt när de använde mobilen för översättning. Familjen består av ett par, deras fyra döttrar, en svärmor och en bror till frun.

Helt plötsligt försvann kvinnorna när Bert kom och hälsade på och männen slutade att ta i handen när de sågs och till slut frågade Bert rent ut vad det berodde på. Jo, det visade sig att de båda männen reagerat på att de vid ett tillfälle ”kom på” Bert med att besöka kvinnorna och döttrarna när de inte var hemma. Bert blev ju inbjuden och kände sig välkommen av kvinnorna så inte tyckte han att det var något som var galet. Via en tolk hade de sedan ett djupt samtal om hur kvinnor och män i Sverige är jämställda, att alla har rätt till utbildning. Bert sa: Du är muslim och jag är kristen, men vi ska se på varandra som människor. Alla är på samma nivå. Och om ni män öppnar er och låter era kvinnor leva utvecklande så får ni mer glädje hemma, gladare fruar och gladare döttrar.

Han menar att rädslan för Allah är tung att bära om man är djupt troende muslim. Även i ortodoxa kristna läror är Gud hård och dömande. Låt inte tron slå dig till marken, du har också rätt att besluta om ditt eget liv.

Var inte rädd för att prova att låta någon jobba hos dig.

Bert träffade för några år sedan en ung afghansk man som undrade om han kunde få jobba hos Bert. Tja, sa Bert, jag behöver en snickarkunnig. Är du det? Nej, sa mannen – men han berättade sedan sin historia. Som 5-åring kom han med en grupp som flydde från Afghanistan. När de kom till Iran eller Irak fick han från det han var 7 år hjälpa till på ett bageri. I och med det lärde han sig även att baka.

Sedan fick han jobba på ett skrädderi, han lärde sig det yrket också. Han tog sig till Turkiet och fortsatte jobba. När han var 16 köpte han en gummibåt och rodde alldeles ensam till Grekland i nattens mörker. Där fick han jobb som skräddare och senare öppnade han ett internetcafé. Som 26-åring tog han sig till slut till Sverige. Bert var villig att låta honom provjobba, trots att han inte kunde läsa eller skriva. Han lärde sig på en dag att använda verktyg och göra enklare snickerijobb. Senare lärde han sig mycket snabbt hur mjölkningsprocessen gick till och på den vägen är det…

Han ger också rådet att inte bestämma i förväg hur lång praktiktiden ska vara innan man anställer. Han rekommenderar 3-6 veckor så att man inte riskerar att hamna i en situation där man utnyttjar människor.

– Om det inte funkar första gången man har någon på praktik, var inte rädd för att försöka igen. Det kan inte ses som ett misslyckande. Båda parter har ju i alla fall vågat försöka.