Till sidomenyn

Läget i Gävleborg sommaren 2023 gällande torka

Här samlar vi information om torka sommaren 2023, med både lokal, regional och nationell anknytning, som kan vara till nytta för dig som företagare inom det gröna näringslivet. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Regnet som kom i länet nyligen innebar tydligt att hoppet hos många av våra medlemmar infann sig. Nu hoppas vi att det fortsätter att komma regn i lämpliga mängder jämt fördelat över vårt län. Då kan vi hoppas att vi får en återväxt på vallen och att en del av spannmålen återhämtar sig och matar i kärnorna. 

Vi fortsätter med våra torkamöten och uppdaterar den här sidan när det kommer nytt att informera om. Ni är fortsatt välkomna att höra av er. Läs mer under de olika länkarna längre ner på sidan.

Hälsningar
Lotta Zetterlund, ordförande LRF Gävleborg

Till sidomenyn

Kontakt under sommaren

Medlemsfrågor, torka och krisberedskap, press och media

Lotta Zetterlund, ordförande LRF Gävleborg, 070 342 42 35, lotta.zetterlund@lrf.se

Till sidomenyn

LRF Riks sida om torkan 2023

Här finns all information om hur LRF arbetar nationellt, vanliga frågor och svar samt nyheter från hela landet.

Regionala uppgifter finns längre ner på sidan!

Läs mer på LRF Riks sida om torkan
Till sidomenyn

Regional information

Till sidomenyn

Aktuella aktiviteter

Till sidomenyn

Vill du hjälpa till?

Alla goda krafter behövs och alla bidra på något sätt. Här är några förslag på vad du kan göra för att hjälpa till, inte bara gällande torkan utan med beredskap i allmänhet.

  • Vänd dig till din lokalavdelning (och om det inte finns en lokalavdelning vänd dig till din kommungrupp) för att se om det finns en beredskapsgrupp där du kan ingå eller på andra sätt hjälpa till. Det finns ett färdigt material för en studiecirkel som kan användas för att förbereda sig lokalt.
  • Det finns brandvärn på flera håll som du också kan vända dig till.
  • Många kommuner har Frivilliga Resursgrupper (FRG) som erbjuder utbildning inom beredskap och som också samordnar frivilliga vid olika insatser.
Till sidomenyn Till sidomenyn