En ökad och hållbar produktion av mat som samtidigt leder till fler jobb och tillväxt – det är målet för Jönköpings läns regionala livsmedelsstrategi.

Till sidomenyn

Aktuellt 2024

2024 - Kostansvariga och beredskapssamordnare har träffats och diskuterat gemensamma frågeställningar och detta är unik. Det är dialog som pågår och som kommer att fortsätta.

LRF har tillsammans med region och länsstyrelse genomfört en regelförenklingsträff för livsmedelsinpektörer samt ansvariga på länsstyrelsen.

Under sommaren 2023 blev den nya handlingsplanen färdig och är framtagen i samverkan och där LRF är en part.

Det pågår det ett arbete för att lyfta fram tackaköttet och under hela 2023 har det genomförts ett antal träffar för målgruppen fårproducenter med syfte att försöka lyfta fårköttet och skapa mer intresse. Den 23 oktober 2023 genomförs en exceptionell råvara-provning i Jönköping.

Länsstyrelsen i Jönköpings län, Region Jönköpings län och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har tillsammans med Hushållningssällskapet, Elmia, Jönköping University, Smålands Turism och Jönköpings kommun tagit fram en regional livsmedelsstrategi.

Den beslutades av regionstyrelsen 12 juni 2018.

Siktet är ställt på år 2030 och målet är en ökad och hållbar produktion av mat som samtidigt leder till fler jobb och tillväxt.

Livsmedelsstrategin kommer att stödja arbetet med att utveckla länets gröna näringsliv och ge konsumenter bättre möjligheter att göra medvetna val.

Till sidomenyn