Genom ett besök på Jorden & skogen i stan får eleverna möjlighet att ta del av flera mål i läroplanen. Ta med din klass till en givande dag med massor av kunskap och prova på-upplevelser! Barnen får stifta bekantskap med företeelser som har med de gröna näringarna att göra genom att titta, känna, klämma, lukta, gissa, klappa osv. Det händelserika programmet innehåller en vandring mellan bemannade stationer med praktiska och teoretiska övningar anpassade för elever som börjar årskurs 4-6 hösten 2019. Alla aktiviteter och hela dagen är kostnadsfri.

Tid & plats

Onsdag 11 och torsdag 12 september 2019, kl. 9-14 på Forslundagymnasiet, Umeå.

Transport till och från Forslunda

Varje skola står själv för sina transportkostnader. I anmälan anger ni hur ni tar er till arrangemanget; cyklar, egen transport eller hjälp med bussbeställning. LRF tillsammans med Umeå kommuns upphandlade bussbolag, Busspoolen, hjälper till med bussbeställningen. Det finns ett begränsat antal bussar tillgängliga och för att kunna göra busstransporterna så billiga som möjligt så underlättar det om ni bokar buss genom att fylla i anmälningsformuläret, så att vi kan samordna logistiken.

Anmäl senast 17 juni – Begränsat antal platser

Ni anmäler er genom att fylla i detta anmälningsformulär.

Det går även att anmäla sig under augusti om det finns platser kvar.

Bekräftelsebrev kommer i mitten av augusti till i anmälan angivna e-postadresser. En vecka innan arrangemanget får ni information om vilka årets stationer är, karta över området och annan praktisk information.

För mer information

Kontakta Annika Häggmark tel. 010-18 44 181, annika.haggmark@lrf.se.

Bonden i skolan

För att vara mer förberedd när ni kommer eller för att göra en trevlig avslutning på vårterminen så titta gärna in på www.bondeniskolan.se där finns faktatexter, temabank med lektionstips, filmer och quiz.

Varmt välkomna!