Måndag den 25/9

Balkampanjen startar i Sollefteå och Kramfors. Utanför ett tjugotal butiker placeras ensilagebalar med informationstext om jordbrukets betydelse för samhället och kommunen. Svarar man rätt på tre frågor har man chans att vinna en köttlåda.

I Härnösand ställs balar ut med budskap och information om skogen och det goda ägandet: "Det är vi som bedriver det hållbara skogsbruket och skapar de öppna landskapet. Det är vi som är den drivande kraften i Sveriges klimatomställning".

Balkampanjen pågår hela vecka 39.

Onsdag den 27/9

Örnsköldsvik drar igång ostbjudningen i stans matbutiker. Den pågår under tre dagar och på torsdagen den 28/9 kommer LRF:s Vd Anders Källström att finnas på plats tillsammans med svenska hårdostar.

Måndag den 2/10

Under dagen kommer två bussar att rulla runt i Ånge, Sundsvall och Timrå kommun. I varje buss sitter gymnasieelever, politiker och tjänstepersoner från respektive kommuner. De besöker gårdar i Medelpad för att se och diskutera mat och hållbarhet.

De två bussarna kommer sedan mötas vid för lunch med föreläsning. Därefter blir det "bondebattle" - diskussion med ombytta roller där man diskuterar och debatterar bondens villkor och betydelse.

LRF regionalt kommer även att ta presskontakter och hjälpa till med övrig kommunikation. För mer information kontakta Olov Eriksson, olov.eriksson@lrf.se 070 867 69 26 Presskontakt: Maria Wennberg, maria.wennberg@lrf.se eller 072 549 38 26