Årets Pelargon 2024

Årets Pelargon 2024
Årets Pelargon 2024 Lavina

Lavina har utsetts till Årets Pelargon 2024. Blomman kännetecknas av sina kompakta blomställningar i nyanser av violett som påminner om lavendel.

Om Lavina

Lavina har ett bladverk i en ljust lindblomsgrön nyans, typisk för Sunrisepelargonserien. Dess växtsätt är brett, vilket gör den lämplig för ensamplantering i krukor eller ampelarrangemang. De relativt korta blomstänglarna möjliggör för plantor att växa samman till en rundad form vid plantering i större krukor.

Vad är Årets Pelargon?

Årets Pelargon syftar till att uppmärksamma och uppmuntra intresset för pelargoner. Genom denna utmärkelse lyfts nya sorter fram, vilket kan inspirera trädgårdsentusiaster och blomsterodlare att upptäcka och prova nya varianter. Årets Pelargon utses av Blomsterfrämjandet ägs av LRF Trädgård

Därför ska du välja svenskt i blomsteraffären

  • Kortare transportsträckor för svenskproducerade växter minskar koldioxidutsläppen och bidrar till en lägre klimatpåverkan, vilket gör det till ett mer hållbart val.
  • Genom att köpa svenska växter stödjer du lokala odlare och den svenska trädgårdsnäringen, vilket främjar ekonomisk tillväxt och jobbskapande inom landet.
  • Svenska växter är ofta färskare och av högre kvalitet tack vare kortare transportsträckor, vilket resulterar i längre hållbarhet.