Bonden i skolan på Wadköping Matmarknad

Fredrik Gehrke
Fredrik Gehrke

Under Wadköping Matmarknad 12-13 augusti deltar LRF med konceptet Bonden i skolan. På ett 500 kvadratmeter stort aktivitetsområde berättar vi om svenskt lantbruk och varifrån vår mat kommer. Besök oss gärna eller tipsa personer i din närhet om evenemanget!

LRFs digitala läromedel Bonden i skolan är en rolig källa till kunskap. På www.bondeniskolan.se finns en gedigen faktadel, spännande filmer, kluriga quiz, färdiga pyssel och tipspromenader. Dessutom har sajten en stor databas med färdiga lektioner och teman för årskurs F-6 som direkt svarar upp mot målen i läroplanen. 

- Det finns mycket bra utbildningsmaterial i Bonden i skolan färdigt att använda, så jag hoppas att ännu fler upptäcker det, säger Fredrik Gehrke i LRF Örebros styrelse.

I och med medverkan på Wadköping Matmarknad tar Bonden i skolan ett kliv ut från den digitala världen för att möta allmänheten i verkliga livet. 

- Under marknadsdagarna visar vi en riktig traktor, dukar upp lärorika stationer och ordnar med tramptraktorbana, fotovägg och tipspromenader, berättar Fredrik.

Styrelsekollegan Kristin Södergren gillar också Bonden i skolan.

-  I en tid när allt fler har allt mindre kontakt med vårt svenska jord- och skogsbruk tycker jag det är jättebra att det finns en plats där det är lätt att hitta kunskap, men även ett tillfälle att möta konsumenter. Vuxna får med största sannolikhet också nya insikter tillsammans med barn i sin närhet, säger Kristin.