Grattis till Silvernålen Anki!

Anki Silvernål 2023
Ann-Cathrine Carlsson mottog Silvernålen från LRF Sydosts ordförande Roger Gustafsson

Då Ann-Cathrine Carlsson, mer känd som Anki i Sydostregionen, inte kunde närvara på LRF Sydosts stämma i mars, så tog styrelsen tillfället i akt och bjöd in Anki till sitt första styrelsemöte och delade då ut en Silvernål till henne. Anki har arbetat för regionen i över 20 år och gick i pension vid nyår! Grattis Anki!

Så här lyder motiveringen från styrelsen:

"Ann-Cathrine Carlsson, av de flesta känd som Anki, anställdes vid LRF Sydost i Växjö för drygt 20 år sedan. Hon har sedan dess varit regionen trogen, tills hon vid årsskiftet valde att gå i pension.

Ingen har kunnat ha haft ett större engagemang för Sydosts medlemmar eller större förståelse för förutsättningarna i lantbruksföretagandet i Småland. Få är nog de medlemmar som inte haft kontakt med och fått hjälp av Anki genom de här åren!

Med en lantmästarutbildning i botten och sin mångåriga erfarenhet har Anki varit ett ovärderligt stöd till Sydosts medlemmar i en rad olika frågor. Krisberedskap, regelförenklingar och omsorgsarbetet är några av de viktiga ansvarsområden som Anki haft genom åren. De sista åren blev också arbetet med livsmedelsstrategi ett nytt område som Anki tog sig an med stort engagemang.

Väl värt att nämna är också att Anki alltid lyft fram och värnat att Blekinge som det minsta länet i Sydost ska få sin rättmätiga plats och del i LRFs verksamhet.

Anki är för sitt stora engagemang och sin långa insats för LRFs medlemmar en mycket värdig mottagare av silvernålen."

Styrelsen LRF Sydost