Hallå där Robert Hedlund, nyvald ledamot i LRF Gävleborgs styrelse

Robert Hedlund, ledamot Gävleborg

Vem är Robert Hedlund som valdes in i som ny ledamot i styrelsen på LRF Gävleborgs stämma i mars? Här svarar han på frågor om hur han ser på sitt förtroendeuppdrag, vilka frågor han vill driva och vad som kommer att bli roligast med uppdraget som styrelseledamot.

Hallå där Robert Hedlund, hur känns det att vara nyvald i styrelsen?

Det känns riktigt bra! Mycket att sätta sig in i och att finna min roll i styrelsen, men jag har blivit väldigt bra mottagen av övriga i styrelsen och personal.

 

Vem är du?

Jag är lantbrukare och entreprenör, 47 år, gift med Amanda och har två gemensamma barn plus ett bonusbarn. Jag gillar att resa och att umgås med barnen så mycket det går.

 

Hur ser du på ditt förtroendeuppdrag?

Jag tycker det ska bli intressant och ett stort ansvar, men nog så viktigt att kunna vara med och påverka och stötta, som att hårt arbeta ute på gårdarna


Vilka frågor vill du driva?

Jag brinner ju för lantbruket i helhet med de olika grenar som det medför. Jag känner mest för att påverka den regelbörda, kontroller och kostnader som vi som lantbrukare läggs på samt att vi kan driva gårdarna med god lönsamhet så att yngre generationer finner det attraktivt.

 

Vad kommer att bli roligast med uppdraget som styrelseledamot?

Att träffa kollegor och att få en större inblick i hur LRF arbetar.

 

Något du vill hälsa LRF Gävleborgs medlemmar?

Jag hoppas vi kan få lite värme fort nog, så att vi kan släppa ut djur på bete och att grödorna växer så det knakar samt ett år med goda skördar så vi kan se någon form av återhämtning efter förra årets elände. Ta hand om er och arbeta lugnt och metodiskt och undvik stress, om det går! 

 

Sofia Weimarck
regional kommunikatör
sofia.weimarck@lrf.se
010-184 45 12