Hallå där Henrik Andersson, ordförande LRF Tranås kommungrupp. Vad har ni på gång?

Henrik Andersson ordförande Tranås kommungrupp

Henrik Andersson driver mjölkproduktion i Säby och har tidigare varit engagerad i lokalavdelningen. Sedan i våras har han tagit över ordförandeskapet för LRFs kommungrupp i Tranås. Han drivs av att kommunen ska se och kunna dra nytta av landsbygdens många tillgångar.

-    Den 17 augusti planerar vi att genomföra en bussresa med vår kommunstyrelse och tjänstemän. Det var ett par år sedan en liknande resa gjordes, så det känns kul att det nu blir av. Inbjudningen skickades ut nu i dagarna. Vi håller tummarna för stort gensvar, säger Henrik Andersson.
 
Under resans gång planeras det för besök hos ett par lantbruksföretag och serviceföretag i kommunen. 

-    De gröna näringarna är motorn på landsbygden, men det genereras också fler jobb än bara lantbruk och här finns mängder av entreprenörer som driver företag. En levande och stark landsbygd ger ringar på vattnet som skapar många nyttor och intäkter in till kommunen. Det vill vi visa upp för kommunen.

Henrik är ny som ordförande i kommungruppen sedan årsmötet i våras. Hittills har uppdraget också handlat om att presentera sig för politiker och tjänstemän, och knyta kontakter. Till vardags driver han mjölkproduktion i hop med fru och några anställda. 

-    LRF är en stark organisation som kan göra mycket för att påverka våra villkor. Här finns en plattform att stå på. Framför allt vill jag att kommunen ska se oss i de gröna näringarna och på landsbygden som en tillgång. Det pratas mycket om att kommunen ska växa, ibland tenderar det att fokuseras på det som händer innanför 50 skyltarna. Men här är så mycket mer.