Hallå där Stina Wirfelt - vad jobbar ni med i Nässjö kommungrupp just nu?

Hallå där Stina Wirfelt, ordförande i LRF Nässjö kommungrupp! Vad jobbar ni med?

-       Det händer hela tiden saker i en kommun och en sak där vi i LRF har en roll är de remisser med beröring på Nässjö som det med jämna mellanrum kommer förfrågningar om. Där har vi i LRF en viktig roll att bevaka våra medlemmars intressen. Några exempel på remisser som vi besvarat nyligen är elektrifieringen av järnvägen mellan Nässjö och Vaggeryd och utbyggnaden av en elledning i kommun.

-       Vi bevakar också den nya översiktsplanen för Forserum. Där har vi presenterat ytterligare förslag till kommunen och arbetet är nu under uppföljning.

-       Nässjö är en landsbygdskommun, med många invånare som bor utanför själva centralorten. Det gäller att fortsätta prata om våra frågor varje tillfälle som ges. Politiker och tjänstepersoner växlar och även om vi själva kanske tycker att vi har pratat och pratat om samma saker ofta behövs det återkommande dialog för att vi ska hålla oss uppe på agendan och öka kunskapen om våra frågor.

-       Till hösten planerar vi att bjuda en gemensam träff med alla partier, där har politikerna själva efterfrågat gårdsbesök, vilket är roligt! Vi har också bjudit in till träffar med partierna enskilt efter tips från andra kommungrupper och har än så länge träffat ett par av partierna.

-       Vi jobbar också med fortsatta kontakter kring upphandling i offentliga kök. Skolkontakter är också något som bubblar, här ser vi kanske att vi i kommungruppen skulle kunna vara en länk mellan LRF-medlemmar och skolor.