Innovation och kunskapsspridning när LRF Halland satsar på Gröna Möten

Gröna möten, Emma Svensson och Elvira Lund
Elvira Lund och Emma Svensson kommer att hålla ihop arbetet med Gröna Möten i Halland. Foto: Clara Hyltbäck.

LRF Halland har återigen valt att gå in som enda privata finansiär i Gröna Möten. Något som LRF Halland är mycket stolta över.

- LRF Halland har som enda privata finansiär valt att gå in i Gröna Möten, då det är en viktig mötesplats för våra medlemmar. Vi vill gärna bidra till att forskning och innovation kommer närmre det praktiska lantbruket och att lantbruket kan bidra med tankar idéer för forskning och innovation. Vi är en framtidsbransch och därför är en sådan här mötesplats viktig för oss att vara en del av, säger Heléne Gunnarsson som är regionordförande för LRF Halland. 

Under de kommande tre åren finns en målsättning om att Gröna Möten ska ha arrangerat ett 30 tal evenemang som ska ha koppling till lantbruket. Emma Svensson och Elvira Lund kommer hålla ihop arbetet med Gröna Möten i Halland. 

- Vi har planerat tre evenemang nu under hösten och den 24 oktober har vi premiär. Det är hela 37 anmälda och temat är ”Lyckas med dina mellangrödor” säger Emma Svensson. 

Gröna Möten har som ambition att ordna möten geografiskt spritt över hela Halland. 

- Vi kommer att anordna möten inom olika ämnesområden och vi har också tänkt att sprida ut evenemangen geografiskt så att så många lantbrukare som möjligt kan delta, säger Elvira Lund. 

Gröna Möten är kostnadsfritt för deltagarna och syftet är att kunskapsspridning och föra forskning och innovation närmare lantbruket. 

- Våra träffar kommer att vara fysiska då det finns en poäng med att träffas fysiskt, deltagarna får även en plats för att nätverka och träffa andra lantbrukare. Gröna möten samverkar också med andra partners såsom företag, rådgivare och forskning och det är viktigt att det finns en mötesplats där man kan utbyta tankar och kunskap på, säger Elvira Lund. 


Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se  
076-836 81 00