Krönika: Jens Bendelin

Jens Bendelin
Jens Bendelin. Foto: Carolina Fransson

Under årets regionstämma blev jag invald i regionstyrelsen - tack för förtroendet! Jag heter Jens Bendelin, är 46 år och bor på Magnuse gård i Väte. Vill du komma och hälsa på är det Dans-vägen ner och i en skarp kurva ner genom en allé till gården så har du kommit rätt.

För drygt tio år sedan kom en gotländska till min hembygd Älmhult. Hon var inte bara snygg och rolig, det ryktades om att hennes föräldrahem hade en stor skitstack, så jag for dit och blev kvar. Gotland är en plats som jag tycker mycket om, och här kommer jag att bli kvar. Med mig tog jag mitt småländska arv och intresse för skogsbruket. Och jag är så glad att jag kan arbeta med min hobby, skogen. 

Jag har goda kontakter i skogsnäringen på ön inklusive myndigheter. Det kommer jag ha nytta av i mitt arbete för LRF.

Min fru Malena och jag bor idag i hennes farföräldrars tidigare hem tillsammans med hundarna, Harry och Abbas. Gården vi bor på har mjölkproduktion, köttproduktion, växtodling och skogsbruk. Just nu är vi i färd med ett generationsskifte från nuvarande generation.

Jag växte upp i ett villakvarter i Älmhult och så fort tillfälle gavs var jag med farfar när han körde med häst eller jagade eller jobbade i skogen. Det är samma intressen jag fortfarande har på min fritid.


Innan jag kom till Gotland har mitt yrkesverksamma liv kretsat kring lastbilar och maskiner. Jag har kört tunga gula maskiner, grusbilar och levererat livsmedel till och från kunder i Europa och även kört IKEA möbler.

Jag engagerar mig i LRF Gotland för att det är en viktig aktör för Gotlands utveckling. Att tillsammans med er medlemmar påverka Gotlands framtid är inspirerande! Jag känner att det är viktigt att engagera sig i saker som man brinner för, i mitt fall landsbygdernas utveckling. Sedan jag flyttade hit har jag haft förmånen att se Gotland Grönt centrum växa fram, hjälpa till med Skördefestivalen och Landsbygdsriksdagen och firat att vår socken var Årets socken. Jag har haft förmånen att se att när vi jobbar tillsammans utvecklar vi Gotland. Det vill jag vara en del av!

Jag gillar att prata i telefonen så slå mig gärna en signal om du vill prata vidare! Vi hörs!