LRF informerade om gröna jobb på Framtidsdagen

LRF bjöd på svenska äpplen och de som besökte montern fick gissa vilket slags sädesslag det var i olika burkar.    
LRF bjöd på svenska äpplen och de som besökte montern fick gissa vilket slags sädesslag det var i olika burkar.    

LRF Södermanland hade en monter på Framtidsdagen i Eskilstuna den 30 mars. Framtidsdagen arrangeras av Eskilstuna kommun och är en mässdag för elever i kommunen som läser på vuxenutbildningen, folkhögskolan, gymnasiet eller personer som är en del av en arbetsmarknadsåtgärd. Syftet med dagen är att ge inspiration om olika yrken och studieval. LRF var där för att informera deltagarna om karriärmöjligheter i de gröna näringarna. Framtidsdagen var också ett bra tillfälle att träffa studievägledare och prata om jobba grönt.

Jobba grönt är ett projekt som LRF och Gröna arbetsgivare driver tillsammans och syftet är att få fler unga och karriärbytare att bli verksamma i det gröna näringslivet, genom studier eller arbete.

Martina Schagerlund från regionstyrelsen stod i LRFs monter på mässan. 

-          Det var mestadels elever från andra årskursen på gymnasiet där, elever som snart ska söka till högskola och universitet. Det var särskilt en deltagare, en ung kille, som gjorde min dag! Han var så intresserad av växtodling, djur och trädgårdsodling. Annars gav det otroligt mycket att prata med yrkesvägledare om jobba grönt. Kunskapsnivån om vad det innebär att jobba i de gröna näringarna, vilka typer av jobb det finns och vilken utbildning man behöver är väldigt låg. Vi behöver ta alla tillfällen vi kan till att prata med studievägledare då det är de som sedan pratar med eleverna, säger hon. 

Jobba grönt