LRF Lidköpings kommungrupp jobbar med skolverksamhet

mamma och barn besöker mässa
Foto: Josefina Guttman.

Sparbanken i Lidköping anordnade en mycket lyckad dag på Sparbanken Lidköping Arena dit de bjöd in ett 60-tal föreningar som har fått ekonomisk hjälp till olika projekt utav Sparbanksstiftelsen.

Vi i LRF Lidköpings kommungrupp har fått pengar till att starta upp en skolverksamhet på Stadsnära Lantgård Lidköping. Det har inneburit att vi har kunnat bjuda ut årskurs ett och fyra sedan fyra år tillbaka. 

Under 2021 startade vi upp ”Lär känna en bonde nära dig” för årskurs två. De får ett kort videosamtal med sin lantbrukare en gång per månad och som avslutning får de åka ut till gården som de har följ under hela läsåret. Ytterligare ett projekt vi har haft under vintern är att årskurs sju varit ute och besökt Naturbruksskolan Uddetorp. Sparbanksstiftelsen Lidköping har stått för busspengar till samtliga projekt.

Till Arenan kom det ca 5 000 personer och det var många som besökte LRFs monter. Besökarna fick gå tipspromenad med chans att vinna fina vinster från Bonden i skolan, prova på att mala mjöl, titta på alla sädesslagen och prata om vikten av lantbruksanknytning i skolundervisningen. 

Under dagen träffade vi även en sjundeklassare som var mycket nöjd med besöket på Naturbruksskolan Uddetorp. Det enda som hon var missnöjd med var att hon bara hade fått kört traktorsimulatorn i 15 min. Hon hade velat kört i ett par timmar, tyvärr skulle hon bli läkare eller arkeolog och hade inga planer på att bli traktorförare.

Mer information om Sparbanksstiftelsen Lidköping hittar du här.

Josefina Guttman
LRF Lidköpings kommungrupp