LRF Ungdomen Skåne prisades på stämman

Årets Ungdomsregion 2023

Vid LRF Ungdomens riksstämma 2024 fick LRF Ungdomen Skåne ta emot priset Årets ungdomsregion 2023. Vi når en nöjd ordförande på telefon.

– Vi är superstolta över utmärkelsen. Det var ett uttalat mål från vår sida att faktiskt få den här nomineringen, säger Maja Lippe, ordförande i LRF Ungdomen Skåne.
Styrelsen har som alltid haft målet att göra ett bra jobb för sina medlemmar, men det senaste året har de även jobbar för att bli ännu vassare i sitt påverkansarbete och i sin ambition att synliggöra unga inom de gröna näringarna.

En av faktorerna som bidragit till framgången är den grupp som haft fokus på att skapa relevant och levande innehåll i de sociala kanalerna under hela året. De har också sett ett ökat engagemang bland medlemmarna när det gäller att delta i de olika aktiviteter som man arrangerar.
– Vi skapade en väldigt bra sammanhållning inom styrelsen som jag tror har avspeglat sig utåt till våra medlemmar, säger Maja Lippe.

Under våren kommer de fokusera extra på valet till europaparlamentet men även fortsätta att erbjuda medlemmarna både kunskapshöjande och sociala aktiviteter.

Maja sammanfattar stämman med bra diskussioner, avtackning av Elisabeth Hidén som gjort ett fantastiskt jobb som ordförande för LRF Ungdomen och samtidigt tillförsikt inför vad Katarina Wolf kan bidra med som ny ordförande. Och såklart är det ett extra plus att skåningen Sebastian Remvig valdes till vice ordförande i LRF Ungdomens riksstyrelse.

 

Motivering:

Årets vinnare har sett till att unga lantbrukares röst varit representerade i många olika sammanhang, både internt inom LRF och externt. Utöver sina egna styrelsemöten har man deltagit på regionstyrelsens möten och på möten med olika samverkansgrupper. Man sitter med i kompetensråd och ledningsgrupper, har deltagit på andra aktörers stämmor och på träffar med allt från skolelever och studie- och yrkesvägledare till politiker för att lyfta de gröna näringarna.

Styrelsen har under året även arrangerat ett flertal olika aktiviteter, som riktat sig till medlemmar med olika intressen. Bland annat har man diskuterat remissen om framtidens folkrörelse, bjudit till en träff för naturbrukselever och potentiella arbetsgivare, haft fältvandring och kört gokart. Inte minst vill riksstyrelsen även tacka för en mycket välskriven verksamhetsberättelse.