Skogskollo: Vilka produkter innehåller trä?

Barn klättrar i träd
Under dagarna fick tjejerna testa att klättra i träd som aborister. Foto: Jennie Dannegren.

Skogskollot är en aktivitet för tjejer i årskurs 7–9 och syftet är att få en ökad kunskap om skogen. Under dagarna får de prova på olika saker med skogstema som att köra skotarsimulator och mäta träd.

Skogskollot genomfördes den 16-17 juni, och är för tjejer i årskurs 7-9, en aktivitet som LRF Halland är med och arrangerar tillsammans med Munkagårdsgymnasiet och fler branscher inom skog. 

Prova på stationer i skogen

Skogskollot inleddes med frukost och introduktion på Munkagårdsgymnasiet och fortsätta sedan med spännande stationer ute i skogen. Tjejerna fick bland annat prova på olika skogsprodukter, testa på att klättra i träd som aborister samt skruva på motorsåg. 

Efter övernattning så fick de under dag två tillbringa dagen på Munkagårdsgymnasiet och testa på skotarsimulator, skyttestimulator, drönarflygning, traktorkörning och se djurhuset. Skogskollot avslutades med lunch och utdelning av diplom. 

25 tjejer deltog under dagarna

Kollot fylldes snabbare detta år och anmälan stängdes efter att 25 tjejer hade anmält sig och inga återbud. Detta är andra året kollot körs efter premiären förra året och ledarna är glada över att skogkollot lockar så många unga tjejer och hoppas att fler väljer att jobba inom skog i framtiden.

Skogskollo_Bild3
Ett av inslagen var ”Vilka produkter innehåller trä?”. Foto: Jennie Dannegren.