Studieresa till riksdagen med Jönköping läns, Skånes och Sydosts regionstyrelser

Studieresa till riksdagen

Våra tre regionstyrelser i Jönköping, Skåne och Sydost gjorde en gemensam studieresa till Stockholm den 18-19 oktober.

Huvudmålet var besök i riksdagen och möten med riksdagsledamöter från vårt område. Faktum är att styrelserna under dagen träffade och hade en dialog med närmare hälften av riksdagsledamöterna från våra län, med ledamöter från samtliga valkretsar och alla partier! Ledamöter i miljö- och jordbruks-, försvars- och finansutskotten berättade om pågående verksamhet och aktuella näringspolitiska frågor diskuterades. Styrelserna fick också en inblick i EU-nämndens arbete. Dagen avrundades med en välbesökt middag i riksdagens restaurang där de samtalades engagerat runt borden. Flera av riksdagsledamöterna uttryckte sin uppskattning över att träffa LRF eftersom det blir intressanta och givande samtal.

Den andra dagen besökte styrelserna LRFs kontor på Franzéngatan, där avdelningen Näringspolitik & Företagande berättade om LRFs näringspolitiska arbete på riksplanet och i EU.  

Det var tre regionstyrelser som efter intensiva dagar i huvudstaden återvände hem, fullmatade med intryck och  nya kontakter, och med en rejäl dos inspiration till det fortsatta arbetet för LRFs medlemmar. 

Studieresa till riksdagen
Studieresa till riksdagen
Studieresa till riksadgen