Träffa LRF i Almedalen 2024!

Almedalen 2018

LRF kommer att finnas på plats under hela Almedalsveckan och vi är redo att prata om allt från energipolitik och livsmedelsberedskap till klimat och miljö och vi håller i seminariet "Klimatneutral Livsmedelskedja – går det?"

Vi kommer vara på plats och pratar gärna om vilka möjligheter inom svenskt jord- och skogsbruk, beredskap och om hur vi kan möta framtiden på ett hållbart sätt.

Lista på deltagare från LRF 

Seminarium: Klimatneutral livsmedelskedja – går det?

Alla sektorer ska få ned sina utsläpp, så även livsmedelssektorn. Ett uttryck som används flitigt är ”klimatneutral livsmedelskedja”, men är det ens möjligt att uppnå? Hur hanterar vi de snåriga målkonflikter som uppstår när branschens förutsättningar möter politikens ambitioner?

Tid: 26 juni kl. 15.00-16.00

Plats: Tranhusgatan 6, S:t Clemens ruin, ”S:t Clemens ruin”

Arrangör: LRF, Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel

Under detta seminarium samtalar livsmedelsbranschen, politiker och experter kring vilka krav och ambitioner som finns inom livsmedelssektorn på hållbarhetsområdet. Svenska lantbrukare, livsmedelsproducenter och handlare har skapat världens mest hållbara livsmedelssystem, men nu måste omställningstempot öka ännu mer.

Vilka utmaningar och möjligheter finns när branschen går före och driver på den hållbara omställningen? Vilka målkonflikter uppstår när nödvändigheten av brådskande klimatåtgärder möter en alltmer ekonomiskt och regulatoriskt pressad livsmedelsbransch? Höga hållbarhetsambitioner leder till höga kostnader – hur ska dessa kostnader fördelas? Är det möjligt att skapa en gemensam strategi för det fortsatta hållbarhetsarbetet när politiken står splittrad i ambitionsnivåerna? Går det ens rent fysikaliskt att uppnå en klimatneutral livsmedelskedja från jord till bord, och vilka steg måste i så fall tas på vägen dit?

Medverkande

Åsa Persson, Ordförande, Klimatpolitiska rådet
Emma Nohrén, Riksdagsledamot, Miljöpartiet
Johanna Hornberger, Riksdagsledamot, Moderaterna
Anna-Caren Sätherberg, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna
Martin Kinnunen, Riksdagsledamot, Sverigedemokraterna
Sofie Eliasson Morsink, Ordförande, Livsmedelsföretagen
Palle Borgström, Ordförande, LRF
Eric Lundberg, Ordförande, Svensk Dagligvaruhandel

Anmäl gärna ditt intresse

Seminariet är öppet för alla och kräver ingen anmälan, men vi är tacksamma om du anmäler ditt intresse så att vi får en fingervisning om hur många som vill delta!

Anmäl intresse

Kontakt

Hoppas att vi ses under Almedalsveckan och tveka inte att höra av er till oss!

Tove Lönstad, projektledare
tove.lonstad@lrf.se
073 – 644 63 38