Välbesökt företagsmässa i Mjölby

Företagsmässa Mjölby april 2024
Årets företagsmässa i Mjölby blev en succé med dubbelt så många besökare som föregående år.

Näringslivsmässan FOKUS i Mjölby den 12-13 april var både välbesökt och uppskattad. I år var det 108 företag som ställde ut, en höjning med 29 företag gentemot förra årets mässa. Mässan samlar näringsliv och medborgare från Mjölby, Boxholm och Ödeshög och invigdes av landshövding Carl Fredrik Graf.

Arrangören Växtkraft, Mjölby kommun, var väldigt nöjd över det höga besöksantalet på ca 4 500 under två dagar – en fördubbling gentemot föregående år.

- Jag måste säga att det var total succé, säger Morgan Sehlstedt, Växtkrafts verksamhetsledare. Men vi kommer inte vara nöjda utan det är fortfarande oerhört viktigt att fortsätta driva projektet med full kraft framåt inför kommande år.

Det var många barnfamiljer som valde att besöka mässan med allt vad det innebar med dansuppvisningar, trollkarlar på scen och så klart äta sig mätt på bjudgodis och popcorn.

Lokalavdelningar för Skänninge, Mjölby och Normlösa-Skeppsås bemannade LRFs monter som delades med Sveriges Grisföretagare. I montern bjöds det på svensktillverkad ölkorv och yoghurt från Arla. Många intressanta dialoger fördes med besökarna om vikten av att välja svensk mat och den bredd av karriärmöjligheter som finns inom de gröna näringarna. På LRFs monterbord kunde besökarna gissa vilken gröda som fanns i olika glasburkar, vilket också gav upphov till intressanta samtal.