Mjölk som en del av en hållbar kost
Den 8 juni är LRF Mjölk med och arrangerar ett event om hållbara och hälsosamma mjölkprodukter. Eventet hålls i Helsingfors och är på engelska.
Välkommen till Dairy in a modern and sustainable diet!
Detta pre-symposium äger rum i anslutning till Nordic Nutrition Conference (före konferensens start).
Plats: Helsingfors, samma konferensanläggning som Nordic Nutrition Conference
Tid: 8 juni kl 14.30-16.30
Vi diskuterar mjölkens och mjölkprodukternas roll i vår nordiska matkultur och för hälsa och hållbarhet.
Inbjudna talare
Docent Richard Tellström
Titel på presentation: Milk – The fluid cultural base in the Nordic house / Diving into dairy: cultural history of dairy in the Nordic diets
Prof Stephan Peters
Titel på presentation: Decreasing the environmental footprint of our diet - Optimeal program
Prof Adam Drewnowski
Titel på presentation: Social and economic aspects of sustainable diets now and in the future
Arrangörer
Branschorganisationerna LRF Mjölk (Sverige), Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Norge, och Branchesekretariat Mejeri, Danmark.
Landbrug & Fødevarer
Detaljerat schema inom kort.
Ingen föranmälan behövs.
Pre-symposiet sker på engelska och ingår i NNC-konferensavgiften.
För mer info, kontakta ann-kristin.sundin@lrf.se